Ce categorii au gratuităţi la transportul local ?

7 iunie 2021 | Social
Ce categorii au gratuităţi la transportul local ?

Ce categorii au gratuităţi la transportul local ?

În contextul în care situaţia epidemiologică privind virusul Sars-Cov-2 este din ce în ce mai bună, ultima rată de infectare anunţată de autorităţi la nivel județean fiind de 0,18 și media naţională a coeficientului infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, coborand la 0,20, măsurile de ralaxare permit tot mai multor persoane să-și reia activităţile în afara casei si să circule mai mult, cei ce nu au un automobil la dispoziţie sau își doresc să fie mai prietenoși cu mediul urmând a folosi transportul local.
Dar e bine de știut că există mai multe categorii care beneficiază de transport gratuit, ultimul anunţ publicat de societatea Transport Public Tulcea adresându-se elevilor , ce sunt rugaţi să îşi reîncarce în fiecare lună cardurile, pentru a beneficia în continuare de gratuitate, la fiecare reîncărcare elevul având obligaţia să prezinte cardul şi carnetul de elev vizat pe anul 2021. De asemenea, copiii cu vârsta de până la 5 ani beneficiază de gratuitate pe transportul local.

În plus, pensionarii cu un cuantum al pensiei de pană la 850 lei beneficiază de 40 călătorii gratuite / lună, la fel ca și somerii cu domiciliul în Mun.Tulcea înregistrați la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forţei de Munca Tulcea, conform H.C.L. NR.222/26.07.2018 și câte 60 de călătorii gratuite / lună au la dispoziţie : persoanele cu dizabilităţi (handicap), veteranii de război, persoanele cu domiciliul în Mun. Tulcea, reprezentanţi ai “Ligii naţionale a luptătorilor pentru victoria Revoluţiei Române din 22 Decembrie 1989 și cinstirea eroilor martiri”, cele beneficiare ale Legii nr.309/2002 ( persoane ce au efectuat stagiul militar în cadrul Direcției Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961, de asemenea, cu domiciliul în municipiul Tulcea), precum și cele beneficiare ale Legii 118/1990 si Legii 189/2000 (persoane persecutate din motive politice de dictatură).

Alte Articole

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

24 mai 2024

În data de 30 mai 2024, jandarmul Sorin Andrici va lua startul la Campionatul Mondial de 48 de ore din Ungaria, însă nu va alerga doar pentru el, ci va…

CISTESTE MAI MULT
Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

17 mai 2024

Cea de a VIII-a ediţie a evenimentului TulceaONGFest, organizat în cadrul ediţiei cu numărul 23 a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) 2024, va începe azi, 17 mai 2024, de la…

CISTESTE MAI MULT