Stiri din tulcea

Ce categorii au gratuităţi la transportul local ?

7 iunie 2021
Ce categorii au gratuităţi la transportul local ?

Ce categorii au gratuităţi la transportul local ?

În contextul în care situaţia epidemiologică privind virusul Sars-Cov-2 este din ce în ce mai bună, ultima rată de infectare anunţată de autorităţi la nivel județean fiind de 0,18 și media naţională a coeficientului infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, coborand la 0,20, măsurile de ralaxare permit tot mai multor persoane să-și reia activităţile în afara casei si să circule mai mult, cei ce nu au un automobil la dispoziţie sau își doresc să fie mai prietenoși cu mediul urmând a folosi transportul local.
Dar e bine de știut că există mai multe categorii care beneficiază de transport gratuit, ultimul anunţ publicat de societatea Transport Public Tulcea adresându-se elevilor , ce sunt rugaţi să îşi reîncarce în fiecare lună cardurile, pentru a beneficia în continuare de gratuitate, la fiecare reîncărcare elevul având obligaţia să prezinte cardul şi carnetul de elev vizat pe anul 2021. De asemenea, copiii cu vârsta de până la 5 ani beneficiază de gratuitate pe transportul local.

În plus, pensionarii cu un cuantum al pensiei de pană la 850 lei beneficiază de 40 călătorii gratuite / lună, la fel ca și somerii cu domiciliul în Mun.Tulcea înregistrați la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forţei de Munca Tulcea, conform H.C.L. NR.222/26.07.2018 și câte 60 de călătorii gratuite / lună au la dispoziţie : persoanele cu dizabilităţi (handicap), veteranii de război, persoanele cu domiciliul în Mun. Tulcea, reprezentanţi ai “Ligii naţionale a luptătorilor pentru victoria Revoluţiei Române din 22 Decembrie 1989 și cinstirea eroilor martiri”, cele beneficiare ale Legii nr.309/2002 ( persoane ce au efectuat stagiul militar în cadrul Direcției Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961, de asemenea, cu domiciliul în municipiul Tulcea), precum și cele beneficiare ale Legii 118/1990 si Legii 189/2000 (persoane persecutate din motive politice de dictatură).