Stiri din tulcea

„Căutare neaoșă de comori” la Tulcea, în acest an, la Noaptea muzeelor

4 mai 2023
„Căutare neaoșă de comori” la Tulcea, în acest an, la Noaptea muzeelor

„Căutare neaoșă de comori” la Tulcea, în acest an, la Noaptea muzeelor

În cadrul evenimentului Noaptea muzeelor, Casa Avramide și Muzeul de Artă Tulcea au anunțat că, și în acest an, printre evenimentele organizate la nivel local se află „o căutare neaoșă de comori, sau, cum îi spune în popoare, Treasure Hunt Digital”, concepută și adaptată muzeelor tulcene de tinerii din clubul de robotică al Liceului Teoretic Grigore Moisil din municipiu, Team 049 River Wolves .

Scopul principal al acestui eveniment este deschiderea porților muzeelor în aceeași noapte cu acces gratuit iar la Muzeul de Artă Tulcea și la Casa Avrmide expozițiile permanente și temporare vor putea fi vizitate în intervalul orar : 17:00-22:30.

În plus, pe scena din curtea Casei Avramide se va desfășura un „Concert de Noaptea Muzeelor” cu microrecitaluri ale elevilor Liceului de Artă „George Georgescu” (18:00-21:30).

Tot în curtea Casei Avramide, tulceniii vor putea admira panouri cu reproduceri după cele mai reprezentative lucrări din patrimoniul deosebit deținut de Muzeul de Artă Tulcea – „Artiști de excepție din patrimoniul Muzeului de Artă Tulcea”.

La Muzeul de Artă, pe lângă expoziții, vor fi și proiecții video cu mai multe informații privind activitatea muzeului, precum și un stand cu suvenire – singurul loc cu produse care să ne amintească de cele mai frumoase lucrări din expoziția permanentă a muzeului tulcean.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 19-a ediție, inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronat în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor.

Noaptea Muzeelor ro 2023

În țara noastră, evenimentul este organizat de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România, membru al celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor – Network of European Museum Organisations (NEMO).

(surse info , foto : fb MuzeuldeArtaCasaAvramide, noapteamuzeelor.org)