Stiri din tulcea

Casă din Luncavița afectată de foc din cauza unui aparat de gătit lăsat nesupravegheat

3 februarie 2022
Casă din Luncavița afectată de foc din cauza unui aparat de gătit lăsat nesupravegheat

Casă din Luncavița afectată de foc din cauza unui aparat de gătit lăsat nesupravegheat

O alta gospodarie din judet a fost afectata de un incendiu provocat de un aparat de gătit lăsat nesupravegheat. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

În jurul orei 13:35, prin apel la numărul unic de urgență 112, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea a fost anunțat de izbucnirea unui incediu la o gospodărie din localitatea Luncavița.

La fața locului s-au deplasat de urgență 2 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD cu 14 subofițeri și un ofițer din cadrul Secției de Pompieri Măcin și membri SVSU Luncavița cu o autospecială de stingere.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul unei anexe( bucătărie) lipită de casă și acoperișul locuinței cu degajare mare de fum.
Prin intervenția promptă a forțelor de intervenție pagubele materiale au fost limitate.

ISU Tl acoperis afectat
Au ars aproximativ 20 de metri pătrați din acoperișul anexei și a fost afectat circa 30 de metri pătrați din acoperișul casei de locuit.
Cauza probabilă a incendiului a fost un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.

Pentru înlăturarea unor astfel de evenimente, ISU Tulcea recomandă:
– nu lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată. Luaţi-o de la încălzit dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, mai ales dacă s-ar putea ivi întârzieri neaşteptate;
– după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit din funcţionare cuptorul şi aragazul;
– curățaţi şi îndepărtați depunerile de grăsime şi resturi de mâncare de pe aragazurile, plitele, prăjitoarele de pâine şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor.

(Sursa info : ISU Delta Tulcea)