Casa Avramide iluminată în roșu pentru a marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei

25 martie 2022 | Sanatate
Casa Avramide iluminată în roșu pentru a marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei

Casa Avramide iluminată în roșu pentru a marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei

Casa Avramide a fost iluminată în roșu aprins aseară, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei. În România mor în fiecare zi trei oameni din cauza tuberculozei!
Ar putea fi o imagine cu în aer liber
Consiliul Județean Tulcea și Primăria Tulcea susțin proiectul #SolidaritatePentruSănătate și se implică în campania de conștientizare organizată cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Tuberculozei.
Tuberculoza (TB) reprezintă, la ora actuală, una dintre cele mai serioase amenințări în domeniul sănătății publice, la nivel mondial. România, deși a înregistrat, în ultimii 10 ani, o sensibilă scădere a numărului de cazuri, continuă să se situeze pe primul loc în UE, din punct de vedere al incidenței tuberculozei: în fiecare an, aproximativ 1.500 de persoane își pierd viața, iar alte 20.000 de persoane se îmbolnăvesc de tuberculoză, cele mai multe, din rândul populației active (15-54 de ani).
În 2019 incindența cazurilor de tuberculoză a scăzut comparativ cu 2018, de la 59.4 la suta de mii de locuitori, la 57,1 cazuri noi la suta de mii de locuitori. În continuare numărul cel mai mare de îmbolnăviri este înregistrat în Moldova și Muntenia unde rata de îmbolnăvire ajunge și la 91.3 cazuri de tuberculoză la suta de mii de locuitori. Cele mai încercate județe sunt: Olt, Dolj, Tulcea, Teleorman, Giurgiu, Constanța și Brăila, județe cu o incidență a îmbolnăvirilor de peste 80 de cazuri la suta de mii de locuitori, potrivit unui comunicat transmis de Programul Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei.
Problema acută este că în România, diagnosticarea tuberculozei se face în majoritatea cazurilor cu întârziere, fapt ce crește riscul contagios și al dezvoltării unor forme mai severe de boală! Pacienții trebuie susținuți, iar oamenii trebuie să știe că tuberculoza nu este o boală rușinoasă, ea nu se tratează cu ceaiuri, ci medicamente adevcate, prescrise de medicul pneumolog!
Ar putea fi o imagine cu text care spune „Parteneriatul Stop TB ROMANIA #SolidaritatePentruSănătate TUBERCULOZA NU SE UITĂ ÎN BULETIN Ziua Mondială de Luptă împotriva Da, tuberculoza e printre noi și nu, nu e boala sărăciei. TUBERCULOZEI 24 martie Se transmite prin aer și nu alege. Nu contează unde locuiești sau câți bani ai, dacă ai studii superioare sau eş™ti muncitor necalificat. Toți ne putem îmbolnăvi. Ai grijă de sănătatea ta şia celor din jur. M”
Ar putea fi o imagine cu text care spune „Parteneriatul Stop TB ROMANIA #SolidaritatePentruSănătate NU IGNORA SEMNELE! Tuşeşti de mai bine de 3 săptămâni, ai slăbit mult și repede transpiri noaptea, faci febră și frisoane? Mergi la medic. Poate fi tuberculoză. Cu cât te tratezi mai repede, CU atât te vei vindeca mai uşor. 24 MARTIE ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TUBERCULOZEI”
Ar putea fi o imagine cu text care spune „24 MARTIE ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TUBERCULOZEI #SolidaritatePentruSănătate TUBERCULOZA SE TRATEAZĂ Nu te panica! Dacă ai tuberculoză, tot ce trebuie să faci e să-ți iei tratamentul în mod corect și vei fi bine. Și nu vei sta în spital pentru asta, după ce nu mai eşti contagios îl vei lua acasă. Parteneriatul ROMANIA”
Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi text care spune „Stop TB ROMANIA #SolidaritatePentruSănătate SUPORT PENTRU PACIENȚI Ziua Mondială de Luptă împotriva TUBERCULOZEI 24 martie Legea nr. 302 din 2018 privind măsurile de contro al tuberculozei îți dă dreptul la concediu medica pe toată perioada tratamentului, indiferent cât durează, alocaÈie de hrană, cât timp iei tratamentul acasă, în mod corect.”
Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi text care spune „Ziua Mondială Parteneriatul Stop TB ROMANIA de Luptă împotriva Tuberculozei 24 martie #SolidaritatePentruSănătate”

Alte Articole

S-a dat startul proiectului „Centre de prim ajutor în sate izolate din Delta Dunării”

S-a dat startul proiectului „Centre de prim ajutor în sate izolate din Delta Dunării”

18 iunie 2024

  Localitatea tulceană Sfântu Gheorghe este locul în care s-a dat startul proiectului "Centre de prim ajutor în sate izolate din Delta Dunării", implementat de Crucea Roșie Tulcea, Sfântu Gheorghe…

CISTESTE MAI MULT
Fără donatori, mulți bolnavi nu ar mai fi în viață astăzi !

Fără donatori, mulți bolnavi nu ar mai fi în viață astăzi !

14 iunie 2024

  În fiecare an, pe 14 iunie, la nivel global este celebrată „Ziua Mondială a Donatorului de Sânge” (World Blood Donor Day), scopul fiind de a mulțumi donatorilor voluntari de…

CISTESTE MAI MULT