Caravana Metropolis 2024 la Tulcea – filme și ateliere de stop motion pentru participanți

5 iulie 2024 | Eveniment
Caravana Metropolis 2024 la Tulcea – filme și ateliere de stop motion pentru participanți

Caravana Metropolis 2024 la Tulcea – filme și ateliere de stop motion pentru participanți

Cinematograful itinerant Caravana Metropolis – cinema în aer liber va reveni la Tulcea în perioada 9 – 14 iulie 2024, iar pasionații de film se vor putea bucura de șase filme de artă europene, dar și de 2 zile cu ateliere susținute de specialiști din domeniu, după cum ne-au transmis organizatorii.

Este vorba de șase filme laureate sau nominalizate la festivalulri de film, ce vor fi proiectate cu echipamente de foarte bună calitate pe un ecran gonflabil de 120 m², oferind experiențe de film la nivelul celor mai prestigioase săli de cinema din Europa, într-un efort susținut pornit din dragoste pentru cinematografie și pentru cinefili, conform unui comunicat de presă primit la redacție.

Filmele vor începe de la ora 21:30, în spațiul amenajat în Piața Civică, vor fi prezentate de Victor Morozov, cunoscut jurnalist și critic de film la Scena9, Dilema Veche și Films in Frame, iar intrarea este libera pentru public.

Tot cu intrare liberă pentru participanți, în cadrul Caravanei Metropolis – Cinema în aer liber, la Tulcea vor avea loc și ateliere de stop motion susținute de regizorul tulcean Alexandru Vitzentzatos și de actorul Paul Grec.
Atelierele sunt programate pentru sâmbătă, 13 iulie și duminică, 14 iulie, câte două pe zi, de la 17:00 la 18:00 și de la 18:00 la 19:00.

Cele șase filme de artă prezentate în aer liber la Caravana Metropolis din Tulcea sunt :

Caravana Metropolis Tl 24 film 1

– în ziua de marți, 9 iulie : Cartea cu soluții / The Book of Solutions (r. Michel Gondry, cu: Pierre Niney, Vincent Elbaz, Blanche Gardin, AP-12, durata 102 minute.)
Inegalabilul Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) ne oferă o comedie deșteaptă despre egocentrism și „demonii creației”

Caravana Metropolis Tl 24 film 2

– în ziua de miercuri, 10 iulie : Frunze căzătoare / Fallen leaves (r. Aki Kaurismäki, cu Alma Pöysti, Alina Tomnikov, Jussi Vatanen, Martti Suosalo), AP-12, durata 81 min.
Înduioșător, tragic și comic deopotrivă, cel mai recent film al lui Aki Kaurismäki a obținut Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Cannes 2023.

Caravana Metropolis Tl 24 film 3

– în ziua de joi, 11 iulie : La Stejarul Bătrân / The Old Oak, (r. Ken Loach, cu Dave Turner, Ebla Mari, Trevor Fox, Claire Rodgerson), AP-12, durata 113 minute.

Caravana Metropolis Tl 24 film 4

– în ziua de vineri, 12 iulie : Crima este a mea / Mon crime, (r. François Ozon, cu Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon, André Dussollier), AP-12, durata 102 min.

Caravana Metropolis Tl 24 film 5

– în ziua de sâmbătă, 13 iulie : Un an dificil / Une année difficile (r. Olivier Nakache, Éric Toledano, cu Mathieu Amalric, Jonathan Cohen, Pio Marmaï, Noémie Merlant), AP-12, durata 120 minute.

Caravana Metropolis Tl 24 film 6

– – în ziua de duminică, 14 iulie : Scenariu de vis / Dream Scenario (r. Kristoffer Borgli, cu Lily Bird, Nicolas Cage, Julianne Nicholson, Jessica Clement, Star Slade), N-15, durata 100 de minute.

„Caravana Metropolis- cinema în aer liber” este organizată de Asociația Culturală Macaia în parteneriat cu Asociația Culturală Metropolis, membru în rețeaua Europa Cinemas, fiind vorba de un proiect co-finanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea, co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei și o acțiune co-finanțată de Consiliul Județean Tulcea.

(sursă info și foto : comunicat de presă Caravana Metropolis – Tulcea 2024)

Alte Articole

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

19 iulie 2024

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Săptămâna Interetnică, eveniment organizat de Asociația Centrul European pentru Diversitate - EUdivers, în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Tulcea, va începe în data…

CISTESTE MAI MULT
S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

11 iulie 2024

După ce, la finalul lunii aprilie, a fost lansat noul brand turistic local, conceput și coordonat de OMD (Organizația de Managament al Destinației) Municipiul Tulcea și intitulat „Tu și Tulcea”,…

CISTESTE MAI MULT