CampioMATE – Un program prin care copiii învață matematica într-un mod distractiv

18 ianuarie 2023 | Educatie
CampioMATE – Un program prin care copiii învață matematica într-un mod distractiv

CampioMATE – Un program prin care copiii învață matematica într-un mod distractiv

 

Elevii din clasele V-VIII au la dispoziție 3 săptămâni (până pe 8 februarie 2023) pentru a se înscrie în CampioMATE, campionatul de matematică pe echipe, un program inspirat din sport și jocuri video, ce îi invită pe copii în universul matematicii prin joc, conform unui comunicat de presă primit la redacție.

CampioMATE este o inițiativă a Asociației Visuri Îndrăznețe în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România.

Proiectul educațional își propune să îmbunătățească competențele elevilor la matematică, în contextul în care rezultatele testelor PISA arată că nivelul la matematică al copiilor din România este îngrijorător de scăzut în comparație cu țări precum China, Coreea de Sud, Estonia, Polonia sau față de media OECD.

Participarea copiilor este gratuită.
Elevii se pot înscrie cu ajutorul profesorilor de la clasă.

CampioNATE calendar 2023

În perioada 2 februarie – 7 martie, elevii vor lua parte la simulări tehnice, vor intra în calificări, vor fi repartizați în divizii și vor forma echipe cu alți copii de vârsta lor.
Competiția propriu-zisă se va desfășura în perioada 10 martie – 1 iunie : cu 5 perioade de antrenamente și 5 etape de concurs, unde fiecare jucător va câștiga puncte pentru echipă.
Festivitatea de premiere, cu trofee, medalii și alte surprize – Gala CampioMate – va avea loc pe data de 10 iunie 2023.

„Școala românească de matematică are o tradiție îndelungată de excelență și rezultate excepționale la nivel internațional.
Dar, pentru o societate prosperă, este esențial să dezvoltăm nivelul la matematică nu doar pentru zona de excelență, ci și pentru majoritatea copiilor.
Matematica este gimnastica minții și cu cât un copil are antrenată mai bine gândirea matematică, cu atât șansele lui de a deveni un adult împlinit sunt mai mari.
De aceea ne implicăm și susținem programul CampioMate – pentru că invită
copiii care nu au neapărat o pasiune pentru excelență să se deschidă și să invite matemaca să leantreneze mintea prin joc și cu bucurie”,

a declarat Prof. Univ. Dr. Radu Gologan, Președinte SSMR (Societatea de Științe Matematice din România).

În acest an, CampioMate își propune să ajungă la elevi din 5-10 județe și a fost extins în urma rezultatelor și reacțiilor pozitive ale copiilor după ediția pilot din 2022, la care au participat 900 de copii (clasele a V-a și a VIII-a) din județul Iași, organizată în parteneriat cu ISJ Iași.

Ediția din acest an a competiției CampioMate este deschisă echipelor județene care doresc să ajute copiii să progreseze la matematică prin metode adaptate generației native digital.

(surse info, foto : comunicat de presă CampioMate, fb campiomate.ro )

Alte Articole

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

17 iulie 2024

Printr-un ordin apărut la începutul acestei săptămâni, Ministerul Educației (ME) a stabilit o nouă metodologie de acordare a burselor, ce se va aplica din anul școlar 2024-2025 și care conține…

CISTESTE MAI MULT
Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

15 iulie 2024

Organizația Salvați Copiii România trage un nou semnal de alarmă legat de „copiii pierduți până la examene”, adică acei copii care nu au promovat sau care nici nu au ajuns…

CISTESTE MAI MULT