Stiri din tulcea

Camere cu infraroșu și sedii noi de poliție în Tulcea!

12 iulie 2021
Camere cu infraroșu și sedii noi de poliție în Tulcea!

Camere cu infraroșu și sedii noi de poliție în Tulcea!

Poliția Locală Tulcea, IPJ Tulcea și alte 6 secții de poliție din județ vor fi modernizate și dotate printr-un proiect european în parteneriat cu autoritățile din Ucraina! De asemenea, proiectul prevede pentru municipiul Tulcea și un sistem de monitorizare a traficului rutier! Patru camere inteligente cu infraroșu vor fi montate la intrările principale din orașul nostru!

Proiectul a fost anunțat de Primăria Municipiului Tulcea pe pagina sa de socializare:

✅𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐓𝐮𝐥𝐜𝐞𝐚, 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫 𝐥𝐢𝐝𝐞𝐫, 𝐯𝐚 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐮𝐧𝐞 𝐝𝐞:
👉 𝐒𝐈𝐒𝐓𝐄𝐌 𝐃𝐄 𝐌𝐎𝐍𝐈𝐓𝐎𝐑𝐈𝐙𝐀𝐑𝐄 𝐀 𝐓𝐑𝐀𝐅𝐈𝐂𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐑𝐔𝐓𝐈𝐄𝐑 în sensurile giratorii de pe intrările principale din Isaccea și Constanța (Kaufland, Dedeman, Bariera Mahmudiei) și în cadrul centrului de poliție transfrontalier, respeciv a dispeceratului din acest centru, amplasat pe str. Mahmudiei nr. 18-20.
Va fi compus din 4 camere inteligente cu infraroșu, rezoluție minimă de 12 MP, unghi de captare de 180 de grade. Se vor efectua lucrări de montare a stâlpilor, instalarea cablurilor electrice, conectarea la baza de date a orașului.

👉 𝐋𝐔𝐂𝐑𝐀̆𝐑𝐈 𝐃𝐄 𝐄𝐗𝐓𝐈𝐍𝐃𝐄𝐑𝐄 𝐀 𝐒𝐄𝐃𝐈𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐏𝐎𝐋𝐈𝐓̦𝐈𝐄𝐈 𝐋𝐎𝐂𝐀𝐋𝐄 𝐓𝐔𝐋𝐂𝐄𝐀 pentru dezvoltarea unui Centru Transfrontalier de Prevenire și Combaterea Criminalității Organizate în Tulcea – va avea un regim de înălțime P + 1 cu următoarele destinații:
– parter: parcare pentru autoturisme;
– etaj: dispecerat, baza de date a biroului, compartiment de monitorizare și control.
Dotări: 4 PC-uri, 1 multifuncțională, 4 UPC-uri, 2 vehicule auto specializate.

🤝 𝐏𝐀𝐑𝐓𝐄𝐍𝐄𝐑𝐈𝐈 𝐏𝐑𝐎𝐈𝐄𝐂𝐓𝐔𝐋𝐔𝐈:
✅𝐎𝐑𝐀𝐒̦𝐔𝐋 𝐈𝐙𝐌𝐀𝐈𝐋 va beneficia de instalarea unui sistem de monitorizare a traficului și lucrări de renovare și modernizare pentru dezvoltarea unui centru transfrontalier.
Dotări: 2 PC-uri, 1 multifuncțională, dotări pentru centru de prevenire și combatere a criminalității organizate transfrontaliere.

✅𝐈𝐍𝐒𝐏𝐄𝐂𝐓𝐎𝐑𝐀𝐓𝐔𝐋 𝐉𝐔𝐃𝐄𝐓̦𝐄𝐀𝐍 𝐃𝐄 𝐏𝐎𝐋𝐈𝐓̦𝐈𝐄 𝐓𝐔𝐋𝐂𝐄𝐀 va efectua lucrări de modernizare a 6 secții de poliție din județul Tulcea pentru dezvoltarea a 6 centre transfrontaliere în următoarele localități 3 Tulcea, 1 Isaccea, 1 Luncavița și 1 I.C Brătianu.
Se vor face lucrări la sediile: Poliția Municipală Tulcea (357 mp), Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea (335 mp), Inspectoratul Județean de Poliție Tulcea (527 mp), Poliția Orașului Isaccea (223 mp), Secția de Poliție Luncavița (101 mp), Secția de Poliție I.C. Brătianu (118.20 mp).
Lucrările vor consta în: înlocuire tâmplărie uși și ferestre, reparații tencuieli interioare și exterioare, reparații ferestre, montaj gresie, montaj parchet de trafic, înlocuire obiecte sanitare și gresie în băi, armătură din fibră de sticlă, șlefuire, finisare pereți și plafoane, vopsire interioară și exterioară, montarea grătarului metalic, repararea instalațiilor electrice, repararea instalațiilor sanitare, reapararea sistemului de încălzire etc.
Dotări: 1 barcă de patrulare.

✅𝐃𝐄𝐏𝐀𝐑𝐓𝐀𝐌𝐄𝐍𝐓𝐔𝐋 𝐏𝐎𝐋𝐈𝐓̦𝐈𝐄𝐈 𝐍𝐀𝐓̦𝐈𝐎𝐍𝐀𝐋𝐄 𝐃𝐈𝐍 𝐑𝐄𝐆𝐈𝐔𝐍𝐄𝐀 𝐎𝐃𝐄𝐒𝐒𝐀
Dotări: 1 laborator criminalistic mobil, 3 vehicule specializate, 1 barcă de patrulare pentru combaterea criminalității organizate transfrontaliere.

𝐀𝐂𝐓𝐈𝐕𝐈𝐓𝐀̆𝐓̦𝐈 𝐂𝐎𝐌𝐔𝐍𝐄 𝐈̂𝐍 𝐂𝐀𝐃𝐑𝐔𝐋 𝐏𝐑𝐎𝐈𝐄𝐂𝐓𝐔𝐋𝐔𝐈:
– organizarea de cursuri și ateliere de lucru (work-shop-uri) pentru polițiști
– schimburi de experiență în România și Ucraina pentru polițiști, angajați ai autorităților publice locale și părți interesate din alte structuri în lupta împotriva criminalității organizate transfrontaliere
– servicii de informare, materiale informative, chestionare pentru 4000 de persoane din județul Tulcea și din regiunea Odessa
Partenerii proiectului vor întocmi Protocolul comun de cooperare și intervenție România-Ucraina.

💶𝐅𝐈𝐍𝐀𝐍𝐓̦𝐀𝐑𝐄𝐀 𝐏𝐑𝐎𝐈𝐄𝐂𝐓𝐔𝐋𝐔𝐈:
Valoarea totală a proiectului: 1.702.311,44 euro, din care Cofinanțarea UE este de 90%, adică 1.298.925,00 euro.
UAT Municipiul Tulcea (Lider) beneficiază de 495.066,31 euro, din care contribuția proprie este de 49.506,63 euro, restul de 445.559,68 euro fiind contribuția UE.

Denumirea proiectului este “Prevenirea și combaterea crimei organizate și cooperarea poliției prin Centre transfrontaliere la frontiera România-Ucraina” și va fi lansat în cadrul unei Conferințe de Presă, mâine de la ora 10.00, la sala Mihail Kogălniceanu.