Stiri din tulcea

Câine maltratat, salvat de polițiștii tulceni!

8 iulie 2021
Câine maltratat, salvat de polițiștii tulceni!

Câine maltratat, salvat de polițiștii tulceni!

Pe grupul Protecția Animalelor Tulcea de pe Facebook un tânăr din Babadag alerta autoritățile că în curtea unui localnic există un câine lovit de mașină, pe care proprietarii îl neglijează, nu îi dau nici apă și nici mâncare, iar câinele are răni vizibile și nu se poate deplasa. Postarea a fost distribuită de zeci de ori până a ajuns la Poliția Animalelor Tulcea, iar câinele a fost salvat ieri.

„Urmare a unei postări pe rețelele de socializare despre un animal rănit în urma unui eveniment rutier, animal aflat în imposibilitatea de a se mișca, la 07.07.2021, polițiștii din cadrul Biroului Poliției Animalelor Tulcea, cu sprijinul a doi medici veterinari, au ridicat animalul rănit de la deținătorul din loc. Babadag, jud. Tulcea.
Patrupedului i-au fost acordate îngrijiri medicale de specialitate și a fost identificat un spațiu de cazare pe perioada tratamentului.”, anunță astăzi IPJ Tulcea într-un comunicat de presă.

Deținătorul animalului a fost sancționat contravențional conform art. 5 alin. 1 din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, cu amendă în valoare de 3000 lei.

Polițiștii tulceni transmit mulțumiri celor doi medici veterinari, unul din municipiul Tulcea, celălalt din comuna Niculițel, pentru punerea la dispoziție a resurselor în vederea rezolvării situației animalului, se mai precizează în comunicat.