Cadrele didactice din Românie – un exemplu pentru colegii lor de peste graniţă

5 iunie 2024 | Educatie
Cadrele didactice din Românie – un exemplu pentru colegii lor de peste graniţă

Cadrele didactice din Românie – un exemplu pentru colegii lor de peste graniţă

Cu ocazia Zilei Învăţătorului, ce se sărbătorește azi, 5 iunie, pentru prima dată, la nivel național, prin acordarea unei zile libere, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hancescu, a vorbit despre devotamentul şi căldura cadrelor didactice din țara noastră, care au ajuns să fie un exemplu pentru colegii lor de peste graniţă, căci profesorul din România nu priveşte cu detaşare locul său de muncă, ci îl îmbrăţişează cu drag, pentru că ştie ce responsabilitate are pentru copiii săi din clasă.

Această afirmație a venit în contextul în care liderul sindical îi îndeamnă pe toți cei din învăţământul românesc să nu se rușineze că sunt „parte din şcoala românească”, care poate nu beneficiază de condiţii ca în şcolile din Europa, dar are cu siguranță motive de mândrie în ceea ce privește modul în care cadrele didactice se implică în activitatea lor.

FSLI Z Invatatorului 5 iun 22

De asemenea, președintele FSLI a adresat un îndemn „către toate generaţiile, cele ale seniorilor, dar mai ales cele ale juniorilor” :

Educaţia nu se demodează şi nici nu se devalorizează, dragi elevi, dragi părinţi şi dragi colegi!

Educaţia, dragi elevi, părinţi şi colegi, este poate cea mai mare avere care ne însoţeşte pe tot parcursul vieţii, de care ar trebui să ne îngrijim mai mult, pentru sănătatea sufletului şi a minţii. Educaţia nu este un sistem, este cu siguranţă cea care ne ajută să ne căpătăm un sens în viaţă.
Cei şapte ani de acasă ne trimit în lume cu anumite valori, dar educaţia primită în şcoală ne ajută nu doar academic, ci să ne şlefuim şi abilităţile, dar şi caracterul şi principiile. Şcoala ne oferă lecţia conduitei în societate, ne învaţă cum să împărţim şi cum să fim empatici. Şcolile sunt comunităţi mai mici în care se văd foarte clar semnele implicării în egală măsură a angajaţilor din sistem, dar şi a părinţilor şi a elevilor.
Când suntem împreună, când lucrăm împreună, putem să ne acceptăm diferenţele, dar putem şi să facem echipă şi, cel mai important, putem să şi luptăm împreună cu tot ceea ce pune în pericol siguranţa şi integritatea vieţii şcolare – de la violenţă şi bullying, până la droguri.

Și președintele Federatei Sindicatelor din Educație (FSE) „Spiru Haret”, Marius Nistor, a transmis azi, de Ziua Învăţătorului și în data de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc, urări de „La mulți ani!” tuturor celor care și-au ales această profesie, dar și colegilor lor : personalul didactic auxiliar și administrativ.

FSE Spiru Haret Z Invatatorului 5 iun 24
Președintele FSE „SPIRU HARET“ a subliniat faptul că „anul trecut, printr-o acțiune fără precedent”, cei din învătământ și-au recâștigat demnitatea și respectul întregii societăți și că depinde doar de ei să le păstreze.

(surse info, foto : fb FSLIRomania, fb FSESPIRUHARET)

Alte Articole

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

20 iunie 2024

Elevii din județul nostru care doresc să urmeze unul sau mai multe cursuri organizate de Palatul Copiilor Tulcea sau părinții / bunicii acestora, în cazul copiilor mai mici, trebuie să…

CISTESTE MAI MULT
Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

19 iunie 2024

Aproximativ 180 de preșcolari și școlari, cât și personal didactic din cadrul Școlii Gimnaziale Jurilovca, au participat ieri, 18 iunie, la un exercițiu de alarmare – evacuare, potrivit informațiilor publicate…

CISTESTE MAI MULT