Burse pentru tineri muzicieni prin programul Classix in Art 2023

17 ianuarie 2023 | Educatie
Burse pentru tineri muzicieni prin programul Classix in Art 2023

Burse pentru tineri muzicieni prin programul Classix in Art 2023

Asociația Industrii Creative, organizator al Classix Festival, a lansat programul Classix in Art 2023 și bursele pentru masterclass-uri Classix in Art destinate tinerilor muzicieni din România.

Sunt oferite 63 de sesiuni de masterclass pentru 8 specializări diferite susținute de 14 muzicieni din 10 țări ( Regatul Unit al Marii Britanii, Coreea de Sud, Danemarca, Olanda, Spania, Israel, Finlanda, Polonia, Elveția și România), ce vor facilita perfecționarea a 63 de studenți și proaspăt absolvenți ai universităților și liceelor cu profil muzical din țara noastră, conform unui comunicat de presă primit la redacție.

Classix in Art 2023 Asoc Industrii Creative

Participarea la aceste sesiuni se face pe bază de înscriere online, în limita locurilor disponibile și în baza evaluării video-urilor anexate, realizată de o comisie de specialiști în domeniile de aplicare,.
Termenul limită de înscriere este 4 februarie 2023, iar anunțul selecției participanților la cursuri se va face pe data de 6 februarie. Aplicațiile se primesc pe: classixfestival.ro/classix-in-art/

Sunt eligibili pentru selecția ca participanți activi elevii și studenții înrolați în învățământul preuniversitar / universitar vocațional de stat / privat din România și absolvenți ai instituțiilor de profil cu finalizarea studiilor nu înainte de anul academic 2019 – 2020.

Sesiunile se vor desfășura la Iași, pe parcursul a 3 zile : 27 februarie, 28 februarie și 2 martie.
Participanților activi selectați li se va asigura cazarea și diurna în Iași pe perioada desfășurării masterclass-urilor, precum și decontarea transportului pe teritoriul național.
Participarea pasivă la sesiuni va fi posibilă în limita locurilor disponibile.

Organizarea masterclass-urilor este posibilă cu sprijinul partenerului principal al festivalului, Kaufland România, precum și a partenerilor culturali: Institutul Polonez București, Centrul Cultural German Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași.

Cea de-a patra ediție a Classix Festival va avea loc în perioada 26 februarie – 4 martie 2023, reunind peste 70 de personalități internaționale ale muzicii clasice din 18 țări la Iași.
Concertele vor fi difuzate live pe pagina de Facebook a Classix Festival și a partenerilor.

(sursă info și foto : comunicat de presă Classix Festival)

Alte Articole

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

20 iunie 2024

Elevii din județul nostru care doresc să urmeze unul sau mai multe cursuri organizate de Palatul Copiilor Tulcea sau părinții / bunicii acestora, în cazul copiilor mai mici, trebuie să…

CISTESTE MAI MULT
Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

19 iunie 2024

Aproximativ 180 de preșcolari și școlari, cât și personal didactic din cadrul Școlii Gimnaziale Jurilovca, au participat ieri, 18 iunie, la un exercițiu de alarmare – evacuare, potrivit informațiilor publicate…

CISTESTE MAI MULT