Stiri din tulcea

Bursa locurilor de muncă pentru tinerii NEETs – peste 230 de locuri oferite azi la Tulcea

26 mai 2023
Bursa locurilor de muncă pentru tinerii NEETs – peste 230 de locuri oferite azi la Tulcea

Bursa locurilor de muncă pentru tinerii NEETs – peste 230 de locuri oferite azi la Tulcea

Peste 100 de persoane au participat azi, 26 mai, în municipiul Tulcea, la Bursa locurilor de muncă pentru tinerii NEETs ( abrevierea din engleză pentru „neither in employment nor in education and training”, adică tineri care nu sunt implicați în nicio activitate educațională, de angajare sau de formare ).

Cei 20 de agenţi economici prezenți la eveniment, din cei 45 de angajatori contactați, au oferit peste 230 de locuri de muncă vacante, potrivit informațiilor transmise redacției de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Tulcea.

AJOFM Tl bursa tineri NEETs mai 23 2

Acțiunea face parte dintr-o serie de 3 evenimente organizate de AJOFM Tulcea în calitate de Partener 1 în proiectul “MASuri de ocupare si antreprenoriat pentru TineRii NEETs – MASTER NEETs”.

Proiectul are ca obiectiv general creșterea gradului de ocupare și a nivelului de competenţe a cel puțin 371 tineri NEETs şomeri, cu vârsta între 16 – 29 ani, înregistraţi la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidenţa în regiunea Sud-Est, prin asistare complexa & integrata (informare, formare, servicii specializate pentru ocupare, dezvoltare afaceri etc.).

Proiectul “MASuri de ocupare și antreprenoriat pentru TineRii NEETs – MASTER NEETs” este implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea, în perioada iunie 2022 – decembrie 2023, în parteneriat cu GLOBAL COMMERCIUM DEVELOPEMENT SRL – Beneficiar și Asociaţia Ascend – Partener 2.

Acţiunea de azi a fost organizată la nivel local și a avut ca scop creșterea gradului de ocupare a persoanelor aflate în cautarea unui loc de muncă, inclusiv a tinerilor NEETs care fac parte din grupul ţintă al proiectului menţionat mai sus, precum și sporirea șanselor de ocupare pe piaţa muncii a acestora prin întâlnirea directă a cererii cu oferta.

Din pacate, România e pe locul 1 în UE în ceea ce privește numărul de tineri NEETs, conform datelor Eurostat (institutul european de statistică).

Aanul trecut, 19,8% dintre dintre tinerii români cu vârste între 15 și 29 ani erau șomeri și nici nu urmau vreo formă de educaţie sau curs de formare, așa numiții NEET

 

(surse info,  foto : comunicat de presă AJOFM Tulcea, fb EurostatStatistics)