Stiri din tulcea

Bunurile găsite trebuie predate autorităților în termen de 10 zile

9 august 2022
Bunurile găsite trebuie predate autorităților în termen de 10 zile

Bunurile găsite trebuie predate autorităților în termen de 10 zile

Ca urmare a unui eveniment petrecut ieri după-amiază în municipiu, în urma căruia o femeie a cerut sprijinul jandarmilor tulceni deoarece i s-a furat rucsacul în care avea, printre altele, suma de 1300 lei și mai multe carduri bancare, Jandarmeria Tulcea ne informează că fapta de a nu preda în termen de 10 zile, un bun găsit, autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine, scrie în buletinul informativ IJJ Tulcea primit azi la redacție.

Femeia care a reclamat furtul rucsacului a declarat jandarmilor faptul că se afla pe o bancă în municipiul Tulcea, împreună cu soțul și copilul,  iar la un moment dat soțul acesteia a intrat într-un magazin din apropiere.
După un timp femeia a hotărât să intre și ea în magazin, însă, în grabă, a uitat pe bancă rucsacul pecare îl avea asupra ei și care conținea portofelul cu suma de 1300 lei, mai multe carduri bancare și articole vestimentare pentru copil.

Au fost efectuate verificări în zona producerii faptei, însă la momentul respectiv, nu a fost identificată nicio persoană care să aibă asupra sa rucsacul descris de femeia care a reclamat furtul.

Mai târziu, în timp ce se deplasau în aceeași zonă unde s-a reclamat fapta, jandarmii au observat o femeie care avea asupra ei un rucsac ce semăna cu cel descris de persoana vătămată.
Întrebată fiind de rucsac, femeia, în vârstă de 49 de ani, a spus jandarmilor că l-a găsit lângă o bancă din apropiere.

Jandarmii au luat legătura cu persoana vătămată, care a recunoscut rucsacul ca fiind al ei, însă în momentul verificării conținutului, s-au găsit toate obiectele descrise de femeie, mai puțin suma de1300 lei și telefonul mobil.
Rucsacul a fost înapoiat persoanei vătămate.

Jandarmii au întocmit pe numele femeii în cauză actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de însușirea bunului găsit.

(sursă info și foto : buletinul informativ IJJ Tulcea)