BUGETARE PARTICIPATIVĂ – tulcenii pot vota proiectul favorit pe parcursul acestei luni

5 octombrie 2022 | Actualitate
BUGETARE PARTICIPATIVĂ – tulcenii pot vota proiectul favorit pe parcursul acestei luni

BUGETARE PARTICIPATIVĂ – tulcenii pot vota proiectul favorit pe parcursul acestei luni

BUGETAREA PARTICIPATIVĂ a intrat, în această lună, în Etapa de Votare a proiectelor validate, etapă ce se va încheia pe data de 31 octombrie 2022, anunță Primăria Tulcea.

Pentru a putea vota proiectul favorit este necesară crearea unui cont de utilizator în platforma Primaria Online: https://tulcea.cityon.ro/, acțiune prin care se va exclude posibilitatea votului multiplu.

Primăria Tulcea prezintă, cu această ocazie, serviciile de care beneficiază cei peste 5000 de tulceni care au ales deja să utilizeze platforma.
Prin înrolarea în platformă, utilizatorii pot obține/depune documente, au acces permanent la situația fiscală, pot face plăți online cu cardul și pot achita impozite și taxe online.
Pe viitor, integrarea altor servicii va simplifica relația tulcenilor cu administrația publică prin intermediul Primăria Online,
menționează Primăria Tulcea.

Proiectele de BUGETARE PARTICIPATIVĂ depuse de tulceni pot fi vizualizate pe site-ul tulcea.cityon.ro, secțiunea Bugetare participativă.

Primaria Tl Bugetare participativa votare oct
Fiecare persoană va avea posibilitatea de a vota câte un proiect din cadrul fiecărei categorii iar selecția finală va fi realizată prin combinarea votului online, în procent de 50%, cu votul exprimat în cadrul comisiei de evaluare, ce va reprezenta restul de 50%.

Comisia de evaluare va fi formată din reprezentanți ai unor instituții locale (Direcției Administrație Publică Locală, Direcției Eonomice, Direcției Tehnice, Direcției Întreținere și Administrare Patrimoniu și Direcției Urbanism, Amenajare Teritoriu, Administratorul Public al Municipiului) alături de un reprezentant al comunității ce va fi selectat dintre persoanele înscrise pe platforma online.

Proiectele selectate vor fi incluse în bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Tulcea pentru anul 2023, iar ulterior implementate.

Cele 6 categorii, în cadrul cărora s-au putut propune proiecte, sunt :

Amenajare de spații verzi și locuri de joacă;
Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației;
Amenajare spații publice, mobilier urban, iluminat public etc.;
Infrastructură culturală și educațională;
Protecția mediului, colectarea deșeurilor, salubrizare etc.;
Digitalizare.

(sursă info și foto : fb primariatulcea)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT