Bugetare participativă : tulcenii din tot județul sunt invitați, din nou, să depună proiecte

29 mai 2024 | Actualitate
Bugetare participativă : tulcenii din tot județul sunt invitați, din nou, să depună proiecte

Bugetare participativă : tulcenii din tot județul sunt invitați, din nou, să depună proiecte

După ce în martie 2024, Consiliul Județean Tulcea anunța că sesiunea de depunere a proiectelor în cadrul mecanismului de bugetare participativă implementat de instituție se derulează în perioada 1 – 30 aprilie 2024, iar anterior, în data de 19 februarie 2024 a fost deschisă o altă sesiune în cadrul aceluiași mecanism, ieri, 28 mai, a fost anunțată o nouă perioadă în care cetățenii cu reședința sau domiciliul pe raza județului Tulcea pot depune proiecte, și anume 3 iunie 2024 – 2 iulie 2024.

CJ Tl bugetare participativa foto 22

Bugetarea participativă permite tulcenilor să propună și să voteze proiecte de interes județean, cele declarate câștigătoare urmând a fi implementate și finanțate integral de către Consiliul Județean Tulcea.

Bugetarea participativă este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii sunt încurajați să se implice direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local, prin care ideile şi iniţiativele comunităţii județene tulcene se manifestă şi se transformă în realitate și care urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii din județul nostru.

Pentru ediția din acest an a fost alocată suma de 200.000 lei, cu un buget maxim de 50.000 lei pentru fiecare propunere, ce trebuie să aparțină unuia din următoarele domenii:
– Infrastructură, dezvoltare urbană și mediu
– Turism, cultură și sport.

ATENȚIE! Pentru a fi declarate eligibile, proiectele trebuie să fie propuse de cetățeni care au domiciliul / reședința pe raza județului Tulcea, să reprezinte teme din domeniile amintite mai sus, să propună activități acoperite de aria de competență a Consiliului Județean Tulcea și să se desfășoare în anul calendaristic 2024.

Înscrirea se face pe platforma de bugetare participativă, accesibilă de pe site-ul Consiliului Județean Tulcea (www.cjtulcea.ro).
În momentul deschiderii perioadei de depunere, utilizatorii vor completa toate câmpurile secțiunii „Proiecte“, acolo unde vor încărca și documentele aferente, iar în perioada de votare, toți utilizatorii vor alege un proiect pe care îl susțin pentru județul Tulcea și îl vor vota pe platforma special dedicată.

Tulcenii care întâmpină probleme în utilizarea portalului pot cere mai multe informații telefonic (0240/502208).

(surse info, foto : fb ConsiliulJudeteanTulcea, arhiva RD)

Alte Articole

Ziua Silvicultorului 2024 a fost sărbătorită la Tulcea

Ziua Silvicultorului 2024 a fost sărbătorită la Tulcea

20 iunie 2024

În fiecare an, începând din 1991, în luna iunie este marcată Ziua Silvicultorului, o sărbătoare oficială legiferată prin Statutul Personalului Silvic iar în acest an ea a fost sărbătorită la…

CISTESTE MAI MULT
Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

19 iunie 2024

Ministerul Mediului (MMAP) și Coaliția PRO DEEE au lansat campania de informare și conștientizare: ”Predați spre reciclare echipamentele electrice și electronice defecte!” iar Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a…

CISTESTE MAI MULT