Stiri din tulcea

Bucăți de la o posibilă dronă, în zona localităților Nufăru și Victoria, la 8 km de Tulcea

13 septembrie 2023
Bucăți de la o posibilă dronă, în zona localităților Nufăru și Victoria, la 8 km de Tulcea

Bucăți de la o posibilă dronă, în zona localităților Nufăru și Victoria, la 8 km de Tulcea

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat azi, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților tulcene Nufărul și Victoria, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri.

MApN informare elicopter sept 23

Conform procedurilor, un alt elicopter al Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor.

Zona vizată este la 14 kilometri de graniță și la 8 kilometri de municipiul Tulcea.

Purtătorul de cuvânt al ISU „Delta” Tulcea, Daniel Năstase a transmis că în dispeceratul 112 au fost 2 apeluri care anunțau că sunt observate obiecte care cad în zona Nufărul, dar nu s-au primit mesaje potrivit cărora în urma atacurilor ruseşti în Ucraina să fi fost semnalate incidente pe teritoriul României, nefiiind semnalate pagube ori incendii în zona indicată și nici nu au fost solicitate forțe în teren care să participe la căutări.

Verificările sunt realizate de echipele Ministerului Apărării.

Noaptea trecută, în jurul orei 1,00, tulcenii din 8 loccalități (Isaccea, Luncaviţa, Grindu, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni,) au primit un prim mesaj RO-ALERT privind „posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian”.

În context, premierul Marcel Ciolacu a făcut azi un apel la calm, subliniind că România nu este în pericol de a fi atacată şi că în zona Plauru au ajuns „rămăşiţe dintr-o dronă” care a fost lovită de către armata ucraineană.

(surse info, foto : fb mapn.ro, ISU Tulcea, arhiva RD)