Stiri din tulcea

Braconier depistat pe Lacul Erenciuc cu 800 metri de setci și zeci de kilograme de pește

15 octombrie 2021
Braconier depistat pe Lacul Erenciuc cu 800 metri de setci și zeci de kilograme de pește

Braconier depistat pe Lacul Erenciuc cu 800 metri de setci și zeci de kilograme de pește

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat aproximativ 900 metri de plasă din fir textil și peste 50 kg de pește pescuit ilegal, într-o zonă strict protejată a Rezervației Biosferei Delta Dunării.

În data 14.10.2021, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au efectuat un control de rutină asupra unei ambarcațiuni tip lotcă, în care se afla un cetățean român.

braconaj garda de coasta 3

După efectuarea controlului asupra ambarcațiunii, polițiștii de frontieră au identificat plase din fir textil, cu o lungime de 137 metri, și 27 kilograme de pește, specia sânger si crap. De asemenea, aceștia au constatat faptul că persoana în cauză nu deține autorizație de pescuit.

braconaj garda de coasta 2

În aceeași zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au descoperit în apă, în zona Lacului Erenciuc, unelte de pescuit care aveau pește capturat în ele. În urma verificărilor efectuate, după scoaterea acestora din apă, s-a constatat faptul că plasele de pescuit din fir textil aveau o lungime totala de 757 metri, iar în acestea se aflau 28 kg pește din diferite specii.

braconaj garda de coasta 1

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăți de profil, conform prevederilor legale, iar plasele, ambarcaţiunea şi motorul aferent au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj piscicol.