Stiri din tulcea

Braconaj pe Lacul Razelm

19 aprilie 2021
Braconaj pe Lacul Razelm

Braconaj pe Lacul Razelm

Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit doi cetăţeni români, într-o ambarcaţiune, care aveau asupra lor plase monofilament cu captură de 116 kilograme peşte, fără a deține documente legale în acest sens.

În data de 16.04.2021, în jurul orei 06.30, poliţiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, acţionând în baza informaţiilor deţinute împreună cu un reprezentant al Administraţiei Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării, au oprit pentru control o ambarcațiune pe Lacul Razelm, în apropiere de localitatea Iazurile, în care se aflau două persoane. S-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetățeni români, în vârsta de 34 ani şi 32 de ani, ambii cu domiciliul în judeţul Tulcea.

În urma controlului ambarcațiunii și a documentelor deținute, polițiștii de frontieră au descoperit plase tip monofilament în lungime totală de 720 metri, cu captură de pește proaspăt 116 kilograme din speciile caras, crap și plătică, iar persoana care conducea ambarcațiunea nu a putut prezenta documente care să ateste dreptul acesteia de a conduce o ambarcație.
Cei doi au declarat că au folosit plasele monofilament pentru a pescui pe Lacul Razelm, iar peștele era destinat comercializării.
Întreaga cantitate de peşte a fost predată unor societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, faptă prevăzută și pedepsită de art. 2 alin 1 din Legea nr. 191/2003 privind infracţiunile la regimul transportului naval, producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament precum și pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție, fapte prevăzute și sancționate conform OUG 23/2008, actualizată.

foto:arhivă

Totodată, vă informăm că prin Ordinul MADR/MMAP nr. 58/462/2021 sunt stabilite perioadele si zonele de prohibiţie a pescuitului, precum si a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii, în anul 2021 – http://www.anpa.ro/wp-content/uploads/file/Ordin%20prohibi%C8%9Bie%20MADR-MMAP%20nr_%2058-%20462%20din%202021.pdf