Stiri din tulcea

Bombardamente lângă Ismail, la 15 km de Tulcea! Armata rusă a atacat o bază militară!

1 martie 2022
Bombardamente lângă Ismail, la 15 km de Tulcea! Armata rusă a atacat o bază militară!

Bombardamente lângă Ismail, la 15 km de Tulcea! Armata rusă a atacat o bază militară!

Armata rusă a lansat marți dimineața, 1 martie, un atac cu rachete asupra unei baze militare din regiunea Odesa, bază aflată la 15 kilometri de granița cu România și implicit județul Tulcea, relatează ziare.com și Libertatea.

?mmid=0688c5671efd069f0c

O bază militară din satul Cairaclia, situată în regiunea Odesa, a fost atacată de rachete ruse. Agresiunea a fost confirmată de primarul orașului Ismail, Andrey Abramchenko, și de un oficial din Odesa – șeful Consiliului Public din cadrul Administrației Regionale de Stat Odesa -, Serghei Bratchuk, scrie libertatea.ro citând ziarul ucrainean Observatorul.

Primarul din Ismail le cere, pe Facebook, localnicilor să stea în case! Nu s-au raportat persoane moarte sau rănite în urma atacului.

primar ismail

Dragi cetățeni din Ismail! A a avut loc un atac cu rachete asupra unei unități militare din satul Loshchynivka. În legătură cu o lovitură cu rachete asupra unei unități militare din Loshchynivka, vă rog să rămâneți acasă dacă este posibil, până când situația operațională este complet clarificată

Dragi cetățeni ai Izmail-ului! Semnalul de alarmă este transmis din cinci puncte din diferite zone ale orașului. Alertă aeriană – un minut, o explozie – trei somnuri scurte. Din cauza direcției vântului, auzul său poate fi scăzut. Prin urmare, va fi duplicat pe paginile mele de socializare și pe grupurile de știri.

notează primarul orașului Ismail în două postări pe Facebook. Ulterior, acesta a dat și o declarație de presă în limba ucraineană:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009425299308

Cairaclia, întâlnit și sub forma Loșcinovca, este un sat reședință de comună în raionul Ismail, din regiunea Odesa. Are 1,350 locuitori Satul este situat la o distanță de 13 km de orașul Ismail.

harta tulcea loscinivka

Ilustrație: Wikipedia, Shutterstock, Facebook