Stiri din tulcea

Boboteaza la Tulcea : slujba de sfințire a apei va începe la ora 12.30, pe faleză

5 ianuarie 2024
Boboteaza la Tulcea : slujba de sfințire a apei va începe la ora 12.30, pe faleză

Boboteaza la Tulcea : slujba de sfințire a apei va începe la ora 12.30, pe faleză

Cu prilejul Praznicului Împărătesc al Botezului Domnului (Boboteaza), mâine, începând cu ora 12.30, pe Faleza Ivan Patzaichin (Pontonul AZL – lângă H. Delta), P.S. Sa Visarion episcopul Tulcii va oficia în sobor o slujbă de sfințire a apei urmată de ceremonialul aruncării Sf. Cruci în apele Dunării, după cum a anunțat Episcopia Tulcii.

Episcopia Tl Boboteaza 24 icoana

Mâine, 6 ianuarie 2024, în toate bisericile din municipiul Tulcea se va oficia Sf. Liturghie urmată de sfințirea mare a apei (Iordanul), manifestare duhovnicească desfășurată în cinstea Botezului Domnului Iisus Hristos.

Pe data de 6 ianuarie, creștinii ortodocși prăznuiesc Botezul Domnului sau Boboteaza, sărbătoare ce reprezintă botezul în apa Iordanului a Mântuitorului Iisus Hristos de către Sfântul Ioan Botezătorul, potrivit crestinortodox.ro

În ajunul și în ziua de Bobotează, în toate bisericile ortodoxe, la rugăciunile arhiereilor și preoților se sfințește aghiasma cea mare.

Iisus Hristos avea 30 de ani când a ajuns la Iordan, unde Sf. Ioan Botezatorul învăța și boteza cu botezul pocăinței.

Crestin ortodox Boboteaza icoana site

Boboteaza – Epifania
Botezul primit de Hristos a avut ca scop și Epifania – aratarea Sfintei Treimi – momentul în care El avea să fie descoperit lui Ioan si, prin acesta, lui Israel, ca Fiul lui Dumnezeu și ca Mesia.
Când a apărut Hristos pe malul Iordanului, Sf. Ioan, luminat de Duhul Sfânt, Îl recunoaște și-L arată mulțimilor, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii” (Ioan 1, 29).

(surse info, foto : fb episcopiatulcii.ro, crestinortodox.ro)