Biroul Europa Creativă România, la Tulcea

24 mai 2023 | Cultura
Biroul Europa Creativă România, la Tulcea

Biroul Europa Creativă România, la Tulcea

 

„Europa Creativă: oportunități de finanțare pentru sectorul cultural“ este titlul sesiunii de informare organizată azi, la Tulcea, de Biroul Europa Creativă România.

Agenda evenimentului a cuprins prezentarea generală a principalelor oportunități de finanțare, procedura de depunere a proiectelor, recomandări pentru realizarea unor aplicații de succes și câteva exemple de proiecte finanțate, conform informațiilor publicate de Consiliul Județean Tulcea.

La sesiune a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, care a salutat includerea județului nostru în programul sesiunilor de informare privind oportunitățile de finanțare în domeniul cultural oferite de Programul Europa Creativă 2021-2027 :

„În numele locuitorilor județului, aș dori să adresez un mesaj de bun venit oaspeților noștri de la Biroul Europa Creativă România și să le mulțumesc pentru includerea județului nostru în programul sesiunilor de informare privind oportunitățile de finanțare în domeniul cultural oferite de Programul Europa Creativă 2021-2027.
Nu putem decât să ne bucurăm că am reușit să facilităm această întâlnire între reprezentanții biroului și instituțiile și organizațiile interesate de acest program de finanțare care promovează proiecte de cooperare internațională.
Vreau să vă asigur că noi, cei din cadrul Consiliul Județean, în limita posibilităților, vom sprijini acțiunile pe care le desfășurați. Mult succes în continuare!“,
a declarat vicepreședintele Mihai Huleni.

Europa Creativă este cel mai important program de finanțare al Uniunii Europene, dedicat sprijinirii sectoarelor creative, culturii și audiovizualului.

Subprogramul Cultura finanțează proiecte de cooperare între minim trei țări și vizează organizarea de concerte, festivaluri, muzee virtuale, expoziții, spectacole, ateliere, sesiuni de formare, rezidențe artistice și activități de cercetare, circulația operelor literare europene; rețele de organizații profesionale; platforme de promovare a artiștilor și a operelor lor; mobilitatea artiștilor și profesioniștilor din domeniul culturii; acțiuni speciale precum premiile UE pentru patrimoniul cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele Europene ale Culturii și Marca Patrimoniului European.

(sursă info și foto : fb ConsiliulJudeteanTulcea)

Alte Articole

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

18 iunie 2024

Serile de film organizate de Tulcea Film Society au avut loc, până acum, la Casa Avramide din municipiu, dar începând de mâine, 19 iunie, și până duminică, 23 iunie 2024,…

CISTESTE MAI MULT
Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

11 iunie 2024

Muzeul de Artă Tulcea din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea ne invită la deschiderea expoziției „3 dialoguri cu natura”, ce va avea loc în această vineri, 14…

CISTESTE MAI MULT