Stiri din tulcea

Bill Gates crede că “faza critică” a pandemiei se va încheia în 2022

9 decembrie 2021
Bill Gates crede că “faza critică” a pandemiei se va încheia în 2022

Bill Gates crede că “faza critică” a pandemiei se va încheia în 2022

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a spus că se așteaptă că faza critică a pandemiei de COVID-19 să se încheie în 2022.  „Ar putea fi o prostie să facem o altă predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022”, a scris Gates într-o recenzie a anului, publicată pe blogul său GatesNotes, potrivit Business Insider, relatează biziday.ro.

Pe lângă faptul că Bill Gates crede că “faza critică” a pandemiei se va încheia în 2022, acesta consideră că SARS COV2 va deveni o boală endemică. Gates se bazează pe avansul în domeniul vaccinurilor și tratamentelor, precum și pe viteza cu care sunt detectate noile variante, mai relatează biziday.ro.

Fondatorul Microsoft are în vedere și faptul că varianta Omicron, recent descoperită, reprezintă un motiv de îngrijorare, dar consideră că boala va deveni endemică: “Omenirea este mai bine pregătită să gestioneze potențiale variante periculoase decât în orice alt moment”.

Gates este de părere că ieșirea din pandemie este deocamdată departe, din cauza răspândirii variantei Delta și a problemelor legate de distribuirea echitabilă a vaccinurilor în toate statele lumii.

În mesajul său, fondatorul Microsoft a spus că vaccinurile și medicamentele antivirale ar putea reduce letalitatea coronavirusului în viitor. “Comunitățile vor trece prin epidemii ocazionale, dar noi medicamente vor fi disponibile și vor putea trata majoritatea cazurilor. Peste câțiva ani, sper că singura dată când va trebui să ne gândim la virus să fie când ne facem un vaccin anti-Covid și antigripal combinat”, a mai precizat Gates.

year in review article hero 1200x564o

„Progresul pe care l-am făcut în privința vaccinurilor este remarcabil. Lumea nu a creat și distribuit niciodată un vaccin pentru o boală mai repede decât a făcut-o pentru COVID-19

Cred că vaccinurile ARNm vor fi văzute în cele din urmă ca fiind cea mai importantă descoperire a pandemiei

De asemenea, am învățat multe despre intervențiile non-farmaceutice, care au influențat mobilitatea bolii: purtarea măștii de protecție, carantina și restricțiile de călătorie. 

Data viitoare, lumea va fi pregătită să implementeze instrumente mai ieftine și ușoare, precum folosirea măștilor, iar guvernele vor avea o mai bună înțelegere a când și cum să implementeze strategii mai împovărătoare, cum ar fi lockdown-ul. „

a mai scris Bill Gates pe blogul său personal, gatesnotes.com, pe data de 7 decembrie.

Postarea lui Gates a fost scrisă în aceeași zi în care OMS a anunțat că Omicron a fost identificată în 57 de țări. Oamenii de știință încă încearcă să înțeleagă modul în care numeroasele mutațiile afectează sau nu eficiența serurilor.

„Fundația Bill și Melinda Gates este implicată de mult timp în lupta împotriva eradicării bolilor periculoase în întreaga lume, cum ar fi poliomielita. Fundația a donat 125 de milioane de dolari pentru efortul independent colectiv derulat la nivel internațional pentru a dezvolta și implementa teste de diagnosticare și pentru a găsi tratamente și vaccinuri împotriva COVID-19. De asemenea, această fundație a contribuit la campania de strângere de fonduri privind răspunsul global la coronavirus inițiată de Comisia Europeană la 4 mai 2020. Suma de 15,9 miliarde EUR strânsă de la donatori va fi utilizată pentru dezvoltarea și implementarea pe plan mondial a unor teste de diagnosticare, tratamente și vaccinuri pentru noul coronavirus.” – se precizează pe pagina oficială a Comisiei Europene, la secțiunea Combaterea Dezinformării.Surse:

biziday.ro

https://www.businessinsider.com/bill-gates-hopeful-covid-19-phase-end-2022-omicron-variant-2021-12

https://www.gatesnotes.com/About-Bill-Gates/Year-in-Review-2021

https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/fighting-disinformation_ro