Bilete de tratament balnear 2023 – 784 de locuri repartizate pentru tulceni

25 aprilie 2023 | Sanatate
Bilete de tratament balnear 2023 – 784 de locuri repartizate pentru tulceni

Bilete de tratament balnear 2023 – 784 de locuri repartizate pentru tulceni

În acest an, în unitățile de tratament balnear proprietate a Casei Naționale de Pensii Publice, pentru județul Tulcea au fost repartizate 784 de locuri, conform infomațiilor transmise de Casa Județeană de Pensii (CJP) Tulcea în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de azi, 25 aprilie.

Bazele de tratament ale Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) sunt Amara (lalomița), Bala (Mehedinți), Buziaș (Timiș), Bizușa (Sălaj), Covasna (Covasna), Geoagiu- Băi(Hunedoara), Lacu Sărat (Brăila), Moneasa (Arad), Nicolina (lași), Olănești (Vâlcea), Pucioasa (Dâmbovița), Sărata Monteoru (Buzău), Băile 1 Mai (Bihor).

În prezent, la nivelul Casei Naționale de Pensii Publice, este în derulare procedura de achiziție publică a serviciilor de tratament balnear cu alte unități de profil și după finalizarea procedurii vor fi afișate pe site-ul CNPP și pe site-ul CJP Tulcea și alte baze de tratament pentru care au fost încheiate contracte, potrivit legii, precum și prețul biletelor.

Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.

Prețul minim al unui bilet de tratament în unitățile de tratament ale Casei Naționale de Pensii Publice este de 2524 lei în unitățile clasificate la categoria 2 stele și 2.652 lei în cele clasificate la categoria 3 stele.

Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de pensionar sau asigurat al sistemului public de pensii precum și cei ce sunt beneficiari ai prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii.

Aceste bilete se acordă cu suportarea unei contribuții individuale sau cu titlu gratuit, numărul total al acestora din urmă se repartizează pe serii, proporțional cu numărul total al persoanelor benficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu.

Biletele de tratament balnear se acordă persoanelor care dovedesc existența unei afecțiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legate, numai în limita numărului locurilor la tratament balnear finanțat din bugetul asigurărilor sociale de stat și aprobat prin hotărâre a Guvernului.

În cursul unui an calendaristic, unei persoane i se poate elibera un singur bilet de tratament balnear.

(surse info, foto : informare CJP Tulcea, fb CNPP.ro)

Alte Articole

S-a dat startul proiectului „Centre de prim ajutor în sate izolate din Delta Dunării”

S-a dat startul proiectului „Centre de prim ajutor în sate izolate din Delta Dunării”

18 iunie 2024

  Localitatea tulceană Sfântu Gheorghe este locul în care s-a dat startul proiectului "Centre de prim ajutor în sate izolate din Delta Dunării", implementat de Crucea Roșie Tulcea, Sfântu Gheorghe…

CISTESTE MAI MULT
Fără donatori, mulți bolnavi nu ar mai fi în viață astăzi !

Fără donatori, mulți bolnavi nu ar mai fi în viață astăzi !

14 iunie 2024

  În fiecare an, pe 14 iunie, la nivel global este celebrată „Ziua Mondială a Donatorului de Sânge” (World Blood Donor Day), scopul fiind de a mulțumi donatorilor voluntari de…

CISTESTE MAI MULT