Stiri din tulcea

Bilanțul activității Prefecturii Tulcea în 2022 – un an cu situații nemaiîntâlnite

9 martie 2023
Bilanțul activității Prefecturii Tulcea în 2022 – un an cu situații nemaiîntâlnite

Bilanțul activității Prefecturii Tulcea în 2022 – un an cu situații nemaiîntâlnite

Azi, 9 martie, la sala de ședințe „Mihail Kogălniceanu” , a fost prezentat Raportul de evaluare a activității desfășurate de Instituția Prefectului – Județul Tulcea în anul 2022 și potrivit celor declarate de prefectul județului, Alexandru Dan Munteanu, nu a fost un an ușor, fiind presărat cu situații nemaiîntâlnite : criza refugiaților, pandemia sau invazia de lăcuste, conform comunicatului de presă emis de Prefectura Tulcea.

Pref Tl raport 2023 pref.mart 23

„Ne aflăm astăzi la un moment de bilanț al Instituției Prefectului. Am fi putut desfășura prezentarea acestui raport mai devreme, dar am vrut să fie un moment liniștit, în care să ne întâlnim cu toții, în care să am ocazia să vă mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte pentru toată colaborarea de anul trecut.
Nu a fost un an ușor, am avut situații nemaiîntâlnite, criza refugiaților, pandemia, invazia de lăcuste și multe alte situații în care prin colaborare și implicare am reușit să găsim cele mai bune soluții.
Ne-am atins într-o mare măsură obiectivele și vreau să vă asigur că și în anul 2023 vom face tot ce ține de noi ca lucrurile să funcționeze bine”,
a precizat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

În cadrul evenimentului șefii de servicii au prezentat activitatea pe care fiecare compartiment a desfășurat-o amul trecut și în deschiderea întâlnirii, prefectul a subliniat importanța colaborării interinstituționale în obținerea unor rezultate pozitive.

La eveniment au luat parte oficialități locale și județene, deputați tulceni, membrii comisiei Colegiului prefectural, Comisiei de dialog social, Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice, dar și personalul Instituției Prefectului.

CJ Tl Raport 2023 Pref TL mart 23 participanti

Potrivit informațiilor publicate de Consiliul Județean Tulcea, prefectul Alexandru Dan Munteanu, șeful instituției care reprezintă Guvernul în teritoriu a catalogat anul trecut drept unul dificil, cea mai problematică situație de urgență fiind cea privind criza refugiaților din Ucraina.

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, ce a participat la ședință ca reprezentant al Consiliului Județean Tulcea, a ținut să felicite public întreaga echipă a Instituției Prefectului – Județul Tulcea pentru modul profesionist în care a reușit să își îndeplinească atribuțiile în cursul anului 2022 :

Pref Tl raport 2023 DM mart 23

„Dacă în alți ani Instituția Prefectului se axa în special pe cele mai semnificative atribuții prevăzute de lege, fond funciar, verificarea legalității actelor administrative etc, în ultimii ani județul nostru s-a confruntat cu o serie de provocări, de la inundații, pestă porcină la pandemia de Covid, iar în ultimul an conflagrația de la graniță.

Cu toții știm care a fost nivelul de implicare a tuturor factorilor de decizie în soluționarea tuturor situațiilor de urgență apărute, astfel că dorim să vă mulțumim pentru modul profesionist în care v-ați asumat toate responsabilitățile.

Dincolo de toate cifrele prezentate aici, consider că emblematică pentru 2022 a fost criza refugiaților, iar în acest sens o să vă rog să îmi permiteți să vă felicit public și să primiți aplauzele noastre, ale tuturor celor prezenți în sala de ședințe, pentru modul în care ați gestionat această situație de urgență apărută în luna februarie a anului trecut“,
a transmis Dumitru Mergeani.

Din concluzia Raportului de evaluare a activității desfășurate de Prefectura Tulcea în 2022 reiese că Instituția Prefectului Județul Tulcea și-a îndeplinit obiectivele propuse pentru anul trecut iar imaginea instituției a fost apreciată de către toate autoritățile locale deoarece s-a implicat în toate activitățile în care instituția a fost solicitată.

(surse info, foto : comunicat de presă Prefectura Tulcea, fb ConsiliulJudeteanTulcea, tl.prefectura.mai.gov.ro)