Stiri din tulcea

Bilanţ DGA pe 2021: A crescut cu 79% numărul angajaților MAI arestaţi preventiv

10 februarie 2022
Bilanţ DGA pe 2021: A crescut cu 79% numărul angajaților MAI arestaţi preventiv

Bilanţ DGA pe 2021: A crescut cu 79% numărul angajaților MAI arestaţi preventiv

Un număr de 68 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost arestaţi preventiv în 2021, ceea ce reprezintă o creştere cu 79% faţă de anul precedent, relevă cel mai recent bilanţ al Direcţiei Generală Anticorupţie, făcut public joi, în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Ar putea fi o imagine cu 10 persoane, persoane stând jos şi interior

„Din perspectiva măsurilor preventive dispuse, au fost arestate preventiv (inclusiv măsura arestului la domiciliu/reşedinţa) 182 persoane (+43%), dintre care 68 lucrători MAI (+79%). 255 lucrători MAI (+45%) au primit calitatea de suspect (176 pentru infracţiuni de corupţie şi 79 pentru alte fapte)”, potrivit unui comunicat al DGA transmis joi de Agerpres.

Am participat astăzi la evenimentul de bilanț al activității desfășurate, în anul 2021, de Direcția Generală Anticorupție, o structură esențială a Ministerului Afacerilor Interne și parte importantă a sistemului imunitar al MAI.
Direcția Generală Anticorupție are un rol crucial în consolidarea unei culturi organizaționale la nivelul MAl, bazată pe etică, integritate, respectarea legii și responsabilitate.
Mediul de integritate trebuie protejat și cultivat de către toate instituțiile statului, fiind o condiție esențială pentru a câștiga încrederea cetățenilor și pentru a construi organizații credibile.
În mesajul meu am accentuat din nou faptul că, în lupta anticorupție, structurile MAI sunt primele care își fac curățenie în propria curte. Doar în acest mod, imaginea instituțională a MAI este protejată și interesele cetățeanului apărate.
Am accentuat faptul că nu este permisă nicio concesie, astfel că legea este lege pentru toți. În structurile MAI este loc doar pentru angajați integri!
De asemenea, am evidențiat importanța acțiunilor de prevenție pentru ca derapajele să fie identificate din timp, însă acolo unde este prea târziu răul trebuie retezat de la rădăcină.
Nu ne fac cinste cazurile de corupție care erodează încrederea cetățenilor în instituții și compromit eforturile angajaților onești.
Le-am solicitat profesioniștilor din cadrul DGA să continue cu fermitate acțiunile de prevenire şi combatere a corupției și să rămână independenți față de orice posibile presiuni și imixtiuni care ar putea să îi deturneze de la misiunea încredințată.
Voi susține lupta anticorupție și voi sprijini, prin toate pârghiile instituționale de care dispun, realizarea obiectivelor cuprinse în Strategia Națională Anticorupție pentru perioada 2021-2025, în care DGA este un actor important.
Obiectivul principal rămâne să reușim să contracarăm faptele de corupție, astfel încât să consolidăm încrederea cetățenilor în structurile MAI.
a declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Intern, pe pagina sa de socializare.
(Sursă info: agerpres.ro, Facebook Lucian Bode, Ilustrație: Facebook Lucian Bode)