Stiri din tulcea

Barna: românii să meargă în week-end la mall doar vaccinați!

23 iulie 2021
Barna: românii să meargă în week-end la mall doar vaccinați!

Barna: românii să meargă în week-end la mall doar vaccinați!

Vicepremierul României, Dan Barna, a declarat astăzi că guvernul ia în calcul mai multe măsuri pentru a stimula vaccinarea în România, relatează presa centrală!

Una ar fi ca românii să fie primiți la mall in week-end, doar dacă se vaccinează împotriva Covid-19! Pentru a convinge românii, în special cei din mediul rural, să meargă să se vaccineze, Barna a precizat că s-a discutat inclusiv stimularea cu vouchere, bonuri, tichete, posibilitatea unei loterii în utilaje agricole!

Principalele declarații de azi ale vicepremierului USR PLUS Dan Barna:

* Am discutat chiar în ședința coaliției din această săptămână. Au fost prezentate mai multe variante, pe unele dintre ele premierul si-a exprimat sustinerea.

* E clar că trebuie să venim cu măsuri pe modelul celorlalte state europene pentru încurajarea campaniei de vaccinare. Probabil valul patru va avea acel efect de stimul pentru acea parte din populație care nu s-a dus până acum să se vaccineze.

* Sunt doua tipuri de demersuri, cele de încurajare și stimulare, dar și acele măsuri pentru cadre medicale, pentru accesul la anumite servicii neesențiale, existența vaccinarii să fie o condiționalitate.

* De exemplu, mersul la mall, să fie condiționat de existența vaccinării. Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii.

* E un mesaj foarte clar: dacă vrem să nu ne mai întoarcem la perioada de restricții care ne-a chinuit atât de mult, e necesar să ne vaccinăm. Vom avea cu toții probleme dacă nu vom crește procentul de vaccinare.

* Ne-am gândit la stimulente. În bani direct nu am discutat despre stimulente, dar se discută diverse variante de vouchere, bonuri, tichete prin care cetățenii să fie încurajați să se vaccineze.

* S-a discutat și subiectul unei potențiale loterii, chiar cu utilaje agricole, astfel încât să reacționeze cei din mediul rural.

* Am văzut în acești doi ani de pandemie că ceea ce s-a întâmplat în altă parte, după două săptămâni s-a întâmplat și în România. Ne așteptăm să crească și aici numărul de cazuri.

(sursa info: Digi24, sursa foto: hepta.ro)