Stiri din tulcea

Barcă ANPA, folosită ilegal la pescuit în deltă!

12 iulie 2021
Barcă ANPA, folosită ilegal la pescuit în deltă!

Barcă ANPA, folosită ilegal la pescuit în deltă!

La Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură a început o anchetă internă, după ce mai multe poze cu indivizi ce folosesc barca instituţiei la pescuit în Delta Dunării, au fost publicate pe Facebook, relatează Adevărul!

Imaginile au fost publicate vineri, 9 iulie, de către Lucian Tarta pe mai multe grupuri dedicate Deltei Dunării. În poze se văd doi bărbați care pescuiesc la undiţă exact din barca Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură. „Ce face ANPA în zi lucrătoare cu barca statului şi cu benzina statului, iar fraierii plătesc permise de acces şi multe alte cele, ca să existe bani pentru distracţia acestora”, comentează Lucian în postarea sa.

Imaginile au fost preluate și distribuite și de către deputatul liberal constănțean, Bogdan Bola. „Nu trebuie să ne mai mire că lumea îşi pierde orice încredere în orice facem când văd că funcţionari ai Statului, care ar fi trebuit să facă acţiuni de control adevărate, folosesc echipamentele din dotare, în timpul serviciului, făcând aşa ceva.. Şi dacă tot vrem să demonstrăm că vrem să schimbăm în bine pescuitul, oamenii aceia au oare permise?! Ştiu că este vineri şi este greu de tot pentru unii, însă ANPA ar face bine să înceapă de astăzi ancheta internă şi în cel mai scurt timp să vină în faţa oamenilor cu nişte răspunsuri şi nişte măsuri. Pentru că atunci când am întrebat eu de ce atât de puţine amenzi şi măsuri efective, braconieri prinşi, etc, au avut o mie de scuze şi interpretări”, a scris Bogdan Bola pe pagina sa de socializare.

Preşedintele ANPA, Marian Lixandru, a declarat pentru Adevărul că nu este în regulă că barca instituției este folosită la pescuit. „O să verific şi vă transmit măsurile”, a spus președintele ANPA, care însă până la această oră nu a mai făcut nicio revenire asupra subiectului!