Stiri din tulcea

Bărbat de 30 de ani prins cu 2560 de petarde în Murighiol

31 decembrie 2020
Bărbat de 30 de ani prins cu 2560 de petarde în Murighiol

Bărbat de 30 de ani prins cu 2560 de petarde în Murighiol

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea participă, și în acest an, la acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, declanșată la nivel național, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice, și atrage atenția cu privire la utilizarea responsabilă a acestora.
 
 
La data de 30 decembrie, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Tulcea și Postului de Poliție Murighiol au depistat pe raza localității Murighiol, un bărbat de 30 de ani, din localitate, care deținea în vederea comercializării aproximativ 7,7 kilograme de articole pirotehnice, fără a fi autorizat în acest scop.
Întreaga cantitate de materiale pirotehnice, aproximativ 2560 de bucăți de petarde, a fost ridicată de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, a fost întocmit dosar penal conform Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.
În perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au intensificat activitățile în ceea ce privește identificarea și combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale, care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice.
Polițiștii vă sfătuiesc să nu achiziționați materiale pirotehnice de la persoane neautorizate și să sesizați orice încălcare a legii prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.
Vă informăm că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii. Totodată, utilizarea articolelor pirotehnice fără respectarea instrucțiunilor de folosire și a obligațiilor legale poate conduce la vătămări corporale grave.