AZI vorbim despre cum SĂ OPRIM PIERDEREA BIODIVERSITĂȚII pentru o lume ÎN ARMONIE CU NATURA

22 mai 2024 | Actualitate
AZI vorbim despre cum SĂ OPRIM PIERDEREA BIODIVERSITĂȚII pentru o lume ÎN ARMONIE CU NATURA

AZI vorbim despre cum SĂ OPRIM PIERDEREA BIODIVERSITĂȚII pentru o lume ÎN ARMONIE CU NATURA

Ziua Internațională a Biodiversității (IDB) este sărbătorită în fiecare an la 22 mai, iar tema din acest an este : „Fii parte din Plan”, un apel la acțiune pentru a opri și inversa pierderea biodiversității, după cum scrie pe pagina oficială a Administrației Rezervatiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Acest lucru se paote realiza prin sprijinirea implementării Cadrului global de biodiversitate Kunming-Montreal, denumit și Planul pentru biodiversitate, un cadru istoric, care sprijină atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă, stabilește o cale ambițioasă pentru a ajunge la viziunea globală a unei lumi care trăiește în armonie cu natura până în 2050.

Guvernele, popoarele și comunitățile locale, organizațiile neguvernamentale, întreprinderile și persoanele fizice sunt încurajate să evidențieze modalitățile prin care susțin implementarea Planului pentru biodiversitate. Fiecare are un rol de jucat și, prin urmare, poate fi parte a planului.

ARBDD Z. Internat a Biodiversitatii 22 mai 24 DD

Delta Dunării este una dintre cele mai întinse delte de pe continentul european și, totodată, cea mai bine conservată zonă umedă din Europa. Habitatele naturale formate în Rezervația Biosferei Delta Dunării oferă condiții propice de dezvoltare a unei biodiversități impresionante, găzduind o largă varietate de specii de floră și faună.

ARBDD Z. Internat a Biodiversitatii 22 mai 24 DD gaze

Ziua Internațională a Biodiversității este oportunitatea perfectă pentru a menține impulsul de a proteja și reface natura, pentru a prospera împreună cu natura, pentru a împărți beneficiile în mod echitabil și pentru a investi și a colabora în folosul naturii.

ARBDD Z. Internat a Biodiversitatii 22 mai 24 DD pisica salb

În acest context, faptul că păsările flamingo au făcut din nou un scurt popas de odihnă și hrănire în Delta Dunării, deoarece au găsit oaze de liniște pe brațul Sfântu Gheorghe, poate fi considerat, potrivit ARBDD, ca un răspuns la întrebarea ”De ce protejăm Delta Dunării?”.

ARBDD Pasari Flamingo de Z Biodiversitatii 24

Cu penajul lor în diferite nuanțe de roz și modul grațios în care se mișcă prin apele puțin adânci în căutarea hranei, ca adevărați ambasadori ai biodiversității, vin și adaugă un plus de frumusețe habitatelor naturale deltaice,
scrie în postarea ARBDD, din care înțelegem că păsările flamingo au tendința de a pleca din locurile în care oamenii se apropie prea mult și că sunt șanse să le revedem mai des, poate chiar să cuibărească în zonă, dacă se vor simți suficient de în siguranță.

Tocmai de aceea și inspectorii ecologi ai A.R.B.D.D. au ales ales să le urmărească de la o distanță ceva mai mare.

(sursă info și foto : fb ARBDD)

Alte Articole

Vizită de lucru a ministrului Mediului în județul Tulcea

Vizită de lucru a ministrului Mediului în județul Tulcea

20 iunie 2024

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, se află în județul nostru încă de ieri, când a participat la marcarea Zilei Silvicultorului 2024 , iar pentru azi au fost programate…

CISTESTE MAI MULT
6,1 milioane de lei pentru realizarea PUG-urilor de către 8 primării tulcene

6,1 milioane de lei pentru realizarea PUG-urilor de către 8 primării tulcene

20 iunie 2024

În urma semnării, azi, 20 iunie 2024, a protocoalelor cu opt primării tulcene, șapte comune și municipiul Tulcea vor avea la dispoziție o alocație totală de la bugetul de stat…

CISTESTE MAI MULT