Azi se împlinesc 88 de ani de la nașterea prozatorului tulcean Valentin Șerbu

20 iulie 2022 | Cultura
Azi se împlinesc 88 de ani de la nașterea prozatorului tulcean Valentin Șerbu

Azi se împlinesc 88 de ani de la nașterea prozatorului tulcean Valentin Șerbu

Conferința „Valentin Șerbu –fantasticul provincial“, organizată la sala de festivități a Bibliotecii Județene „Panait Cerna“ din municipiul Tulcea, cu ocazia împlinirii a 88 de ani de la nașterea marelui prozator născut în județul nostru, a avut loc azi, 20 iulie.

Evenimentul a fost deschis de drd. Ioana Frunte-Lată, din cadrul Bibliotecii Județene „Panait Cerna“, care a vorbit despre personalitatea scriitorului tulcean și a adus în discuție o lucrare de specialitate semnată de profesorul Gheorghe Bucur.

Prezentă la eveniment, Aurelia Catrinescu, din cadrul Bibliotecii Orășenești „Valentin Șerbu“ Babadag, a vorbit despre valoarea umană și culturală a cunoscutului prozator care a trăit timp de zece ani în orașul Babadag.

Și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat la eveniment și pornind de la ideea că și Valentin Șerbu a fost bibliotecar timp de trei ani în cadrul Bibliotecii județene, și-a exprimat respectul și aprecierea pentru cei care accesibilizează cărțile pentru tineri (și nu numai) :

CJ Tl 88 ani prozator Valentin Serbu M.H. jpg
„Când mergeam la bibliotecă, pentru mine, bibliotecarii erau cele mai importante persoane. Și știți de ce? Pentru că dumneavoastră, bibliotecarii, ați citit foarte mult și aveți darul de a ne transmite și nouă astfel de informații, iar din acest motiv vreau să vă mulțumesc tuturor pentru ceea ce faceți în fiecare zi“.

Vicepreședintele Mihai Huleni a insistat asupra circumstanțelor care au contribuit la dezvoltarea acestei adevărate valori născute la Tulcea:

„Sunt convins că domnul Valentin Șerbu nu ar fi fost omul care a devenit și pe care doamna Catrinescu l-a cunoscut, cu atâta sensibilitate, cu atâta trăire și atâta emoție, dacă nu ar fi avut, din nefericire, o viață destul de grea. S-a născut într-o perioadă destul de dificilă și a avut de suferit pentru că a fost un om foarte principial“.

CJ Tl 88 ani prozator Valentin Serbu nepot
Prezent la evenimentul organizat la sediul Bibliotecii Județene, Florin Alexandru Dică, arhitect și scriitor (stabilit în Spania), nepot pe linie maternă al scriitorului tulcean Valentin Șerbu, a vorbit despre drumul lui în orașul Babadag, pe urmele „fantasticului provincial“, insistând asupra oportunității traducerii în limba franceză a unor lucrări semnate de Valentin Șerbu.

(sursă info și foto : comunicat de presă Consiliul Judeţean Tulcea, fb ConsiliulJudeteanTulcea )

Alte Articole

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

18 iunie 2024

Serile de film organizate de Tulcea Film Society au avut loc, până acum, la Casa Avramide din municipiu, dar începând de mâine, 19 iunie, și până duminică, 23 iunie 2024,…

CISTESTE MAI MULT
Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

11 iunie 2024

Muzeul de Artă Tulcea din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea ne invită la deschiderea expoziției „3 dialoguri cu natura”, ce va avea loc în această vineri, 14…

CISTESTE MAI MULT