Azi se desfășoară un alt tip de recensământ – al circulației rutiere

22 iulie 2022 | Actualitate
Azi se desfășoară un alt tip de recensământ – al circulației rutiere

Azi se desfășoară un alt tip de recensământ – al circulației rutiere

Pe lângă Recensământul Populației și Locuințelor sau cel al ”păsărilor și animalelor din Delta Dunării”, există și activitatea de recensământ general al circulației rutiere pentru toate categoriile de drumuri publice, după cum aflăm de pe pagina oficială a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care a transmis informațiile publicate de Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN), inclusiv harta cu localizarea posturilor de recensământ.

Azi, 22.07.2022, în cadrul etapei 5, CESTRIN organizează și coordonează, la nivel național, acest tip de recensământ, un proces de culegere a datelor de trafic în 10 zile din același an, acoperind toate zilele săptămânii, dar distribuite într-un anumit mod, în conformitate cu “Instrucțiunile pentru efectuarea înregistrării circulației rutiere pe drumurile publice” indicativ AND 557-2022, act publicat în Monitorul Oficial al României :

• șapte zile în lunile cu trafic mediu (aprilie, mai, octombrie, noiembrie);
• trei zile în lunile cu trafic maxim (iulie, august);

Recensământul se desfăşoară în 3321 de posturi, din care 100 pe autostrăzi, 882 pe drumurile naţionale şi 2339 pe drumurile judeţene.

În posturile de recensământ amplasate pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale durata înregistrarii va fi de 8 ore/zi, în timp ce pe drumurile judeţene durata va fi de 14 ore/zi. În toate posturile, indiferent de categoria drumului, se efectuează o zi de înregistrare de 24 de ore.

Scopul înregistrării circulaţiei rutiere constă în determinarea cât mai exactă a celor mai importante caracteristici ale traficului: intensitatea şi componenţa.

Cunoaşterea caracteristicilor traficului pe reţeaua rutieră este absolut necesară atât pentru fundamentarea şi proiectarea investiţiilor rutiere şi a lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulaţiei rutiere şi urmărirea dinamicii de evoluţie a traficului pe reţeaua rutieră, precum şi pentru elaborarea de studii referitoare la evaluarea calităţii aerului, prin estimarea emisiilor generate de traficul rutier şi a impactului asupra mediului.

În cadrul recensământului vehiculele sunt încadrate în 12 clase:
1. Biciclete şi motociclete ;
2. Autoturisme ;
3. Microbuze cu maxim 8+1 locuri ;
4. Autocamionete şi autospeciale cu MTMA < 3,5 tone ;
5. Autocamioane și derivate cu 2 axe ;
6. Autocamioane și derivate cu 3 sau 4 axe
7. Autovehicule articulate (tip TIR), vehicule cu peste 4 axe, remorchere cu trailer ;
8. Autobuze și autocare ;
9. Tractoare și autovehicule speciale ;
10. Autocamioane cu 2-4 axe cu remorci ;
11. Autoturisme și autospeciale cu MTMA < 3,5 tone cu remorci ;
12. Vehicule cu tracțiune animală ;

(sursă info și foto : fb CNAIRSA)

Alte Articole

Vizită de lucru a ministrului Mediului în județul Tulcea

Vizită de lucru a ministrului Mediului în județul Tulcea

20 iunie 2024

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, se află în județul nostru încă de ieri, când a participat la marcarea Zilei Silvicultorului 2024 , iar pentru azi au fost programate…

CISTESTE MAI MULT
6,1 milioane de lei pentru realizarea PUG-urilor de către 8 primării tulcene

6,1 milioane de lei pentru realizarea PUG-urilor de către 8 primării tulcene

20 iunie 2024

În urma semnării, azi, 20 iunie 2024, a protocoalelor cu opt primării tulcene, șapte comune și municipiul Tulcea vor avea la dispoziție o alocație totală de la bugetul de stat…

CISTESTE MAI MULT