Azi se decide soarta Guvernului Cîțu

5 octombrie 2021 | Politica
Azi se decide soarta Guvernului Cîțu

Azi se decide soarta Guvernului Cîțu

Parlamentarii votează astăzi moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu!

Initulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”, cea de-a 41 moțiune a fost iniţiată de 157 de deputaţi şi senatori PSD.

Moțiunea va fi dezbătută și votată astăzi în plenul reunit al Parlamentului, de la ora 12:00.

Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis este nevoie de 234 de voturi. Ultimele calcule arată că partidele care au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură (PSD-USR-AUR) strâng aproximativ 280 de voturi.

Atât parlamentarii care se poziționează în opoziție față de Guvernul Cîțu, cât și parlamentari din PNL susțin că moțiunea de cenzură, cel mai probabil, va trece de votul Parlamentului. Liberalii au discutat luni și au decis ca parlamentarii PNL să fie prezenți în sala de plen, dar să nu voteze moțiunea.

Surse din USR au declarat pentru digi24.ro că moțiunea „trece ca unsă”, partidul bazându-se pe toți cei 80 de parlamentari.

Cu 280 de parlamentari pe care cele trei partide îi au în legislativ, votul „pentru” această moțiune de cenzură ar putea fi unul record în istoria de după `89. Cel mai mare scor de până acum a fost la moțiunea anterioară, atunci când guvernul Orban a picat cu 261 de voturi „pentru”. Ulterior, președintele Klaus Iohannis l-a numit tot pe Orban în fruntea Guvernului.

De altfel, unele surse din PNL au declarat pentru Digi24 că ar putea forța nominalizarea din nou a lui Florin Cîțu la consultările cu președintele.

Premierul Florin Cîțu, însă, pare pregătit să piardă șefia Guvernului. El a spus ieri după ședința BEX că toate scenariile sunt pe masă și crede că PSD va veni cu o propunere de premier, care va fi susținută și de USR și de AUR!

(sursă info: digi24.ro, g4media.ro, mediafax.ro, sursă foto: Instagram Sabin Cirstoveanu)

Alte Articole

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

10 iunie 2024

  La alegerile locale ce au avut loc ieri, 9 iunie, au participat 9.445.771 de alegători la nivel național, dintre care 94.638 în județul Tulcea, cu o prezența de 51,00…

CISTESTE MAI MULT
A început Campania Electorală

A început Campania Electorală

10 mai 2024

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a alegerilor din 9 iunie 2024, campania electorală se desfășoară în perioada 10 mai - 8 iunie 2024 ( ora 7.00.). La nivel local,…

CISTESTE MAI MULT