Azi s-a dat startul înscrierilor la școlile de agenți de poliție și subofițeri

20 aprilie 2023 | Educatie
Azi s-a dat startul înscrierilor la școlile de agenți de poliție și subofițeri

Azi s-a dat startul înscrierilor la școlile de agenți de poliție și subofițeri

 

Aproape 2.900 de locuri au fost scoase la concurs în instituţiile de formare a agenţilor de poliţie şi subofiţerilor iar cererile de înscriere pot fi transmise începând de azi, 20 aprilie, potrivit informațiilor publicate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Mai exact, cererile de înscriere se transmit exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, în perioada 20 aprilie – 5 mai, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, conform comunicatului de presă MAI.

Unităţile de recrutare sunt structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare aflate în unităţile din subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit organizării administrativ-teritoriale şi specialităţii pentru care optează candidaţii – politie, poliţie de frontieră, jandarmi, pompieri, în raport de oferta educaţională şi de domiciliul/reşedinţa înscrise în cartea de identitate.

Candidaţii care optează pentru locurile Poliţiei de Frontieră şi nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat sunt recrutaţi de structurile de resurse umane din unităţile cu sarcini de recrutare din subordinea Inspectoratul General al Poliţiei Române unde aceştia locuiesc, potrivit domiciliului/reşedinţei înscrise în cartea de identitate.

Potrivit sursei, proba de evaluare a performanţei fizice, la care nu se admit contestaţii, repetări sau reexaminări, se susţine în perioada 19 – 24 mai, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie iar pentru candidaţii din jud Tulcea este vorba de Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti.

Ministerul Afacerilor Interne menționează că există o modificare față de anii trecuţi, și anume : proba de evaluare a cunoştinţelor nu se va susţine la sediul unităţilor de recrutare, ci la sediul unităţilor de învăţământ pentru care au optat candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice. Această probă se va susţine în data de 27 mai 2023.

Pentru formarea agenţilor de poliţie au fost scoase la concurs 1.340 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina şi 300 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca, iar pentru pregătirea agenţilor de poliţie de frontieră 240 de locuri la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea.
Pol Ro inscrieri scoala militara apri 23

Subofiţerii jandarmi se vor forma în Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani şi în Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni, ambele având scoase la concurs câte 350 de locuri.

Te invităm să fii tu actorul principal în noul sezon care se deschide la Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi de la Fălticeni și Drăgășani.
Pentru a participa la „casting”, trebuie să îndeplinești câteva condiții: să ai vârsta minimă de 18 ani și să fii absolvent de liceu cu diplomă de bacalaureat.
Distribuția este 100% românească, așa că va trebui să cunoști limba română, scris și vorbit”,
transmite Jandarmeria Tulcea.

IJJ Tl inscrieri scoala militara apri 23
La Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti sunt disponibile 300 de locuri (pentru calificările subofiţer de pompieri şi protecţie civilă/ maistru militar auto).

Dacă vrei să faci parte din marea familie a salvatorilor, nu rata ocazia și înscrie-te acum!,
transmite și ISU Delta Tulcea.
ISU Tl inscrieri scoala militara apri 23

Pentru constituirea dosarului de recrutare, candidaţii depun documentele solicitate până la data de 15 mai.

(surse info, foto : comunicat de presă MAI, fb isutulcea, fb jandarmeriatulcea, fb politiaromana.ro )

Alte Articole

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

17 iulie 2024

Printr-un ordin apărut la începutul acestei săptămâni, Ministerul Educației (ME) a stabilit o nouă metodologie de acordare a burselor, ce se va aplica din anul școlar 2024-2025 și care conține…

CISTESTE MAI MULT
Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

15 iulie 2024

Organizația Salvați Copiii România trage un nou semnal de alarmă legat de „copiii pierduți până la examene”, adică acei copii care nu au promovat sau care nici nu au ajuns…

CISTESTE MAI MULT