Azi, la Primăria Tulcea, s-a semnat pentru un proiect cu beneficii majore în municipiu și județ

28 octombrie 2022 | Actualitate
Azi, la Primăria Tulcea, s-a semnat pentru un proiect cu beneficii majore în municipiu și județ

Azi, la Primăria Tulcea, s-a semnat pentru un proiect cu beneficii majore în municipiu și județ

 

În această dimineață, la Primăria Tulcea, s-a semnat contractul de finanţare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Tulcea” , cu o valoare de peste 200 milioane de euro, un proiect major pentru locuitorii din 15 comunități tulcene.

La eveniment, din partea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, au fost prezenți Ministrul Marcel Ioan Boloș, precum și Secretarul de Stat Carmen Moraru, la invitația Primarului municipiului Tulcea, Ștefan Ilie.

În plus, au fost prezenți George Șișcu, Deputat de Tulcea, Anastase Moraru, Primarul orașului Isaccea și Președintele Asociației Intercomunitare „Dezvoltarea Durabilă a Serviciilor de Apă și Canalizare din județul Tulcea, Dan Nicolcenco, Primarul orașului Sulina, Gheorghe Văcaru, Primarul orașului Măcin, Georgian Caraman, Primarul orașului Babadag, Horia Teodorescu, Președintele Consiliului Județean Tulcea și Valentin Ifrim, Directorul general al operatorului S.C.AQUASERV S.A.

Prin semnarea contractului de finantare pentru acest proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată, se vor investi peste 200 milioane de euro pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie apă potabilă şi de colectare ape uzate, inclusiv staţii de tratare apă potabilă şi staţii de epurare ape uzate în 15 UAT-uri din judeţul nostru, conform informațiilor transmise de Primăria Tulcea.

Mai exact, valoarea întregului proiect este de 204.847.250 euro – fără TVA,  împărţită în două etape. Prima etapă de finanţare se va derula prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi are o valoare de 46.391.010 euro, iar cea de a doua etapă se va desfăşura prin Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă (PODD) şi are o valoare de 158.456.240 euro.
Sursele de finanţare sunt asigurate din bugetul Uniunii Europene, bugetul local, bugetul de stat şi contribuţia proprie a beneficiarului, SC Aquaserv SA Tulcea.

Potrivit datelor publicate de primarul Ștefan Ilie, valoarea întregului proiect este de 243.768.227 de euro – inclusiv TVA și cuprinde investiții în alimentare cu apă și în colectarea și tratarea apei uzate.

Prim Tl St Ilie contract Aquaserv oct 22
Investițiile în alimentarea cu apă :
• Sistemul zonal de alimentare cu apă Tulcea – include zonele Tulcea, Mineri, Tudor Vladimirescu, Ceatalchioi;
• Sistemul zonal de alimentare cu apă Isaccea – include zonele Isaccea, Revărsarea, Tichilești;
• Sistemul de alimentare cu apă Văcăreni;
• Sistemul de alimentare cu apă Mahmudia;
• Sistemul de alimentare cu apă Măcin;
• Sistemul de alimentare cu apă Carcaliu;
• Sistemul de alimentare cu apă Sulina;
• Sistemul de alimentare cu apă Babadag;
• Sistemele de alimentare cu apă Partizani, Gorgova, Crișan, Mila 23, Pardina, Chilia Veche, CA Rosetti;

Investițiile în colectarea și tratarea apei uzate:
• Aglomerarea Tulcea – include 3 localități din aria proiectului: Tulcea, Tudor Vladimirescu, Mineri;
• Aglomerările Isaccea, Văcăreni, Macin, Carcaliu, Babadag, Mahmudia, Sulina, Chilia Veche;

G Sisicu Semnare proiect Aquaserv
Deputatul de Tulcea, George Șișcu a subliniat impactul major pe care acest proiect îl va avea în viața locuitorilor din cele 15 comunități vizate, finalizarea lucrărilor prevăzute în „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Tulcea” aducând „în secolul nostru” o parte semnificativă a infrastructurii edilitare din cele 15 UAT-uri incluse în proiect.

(surse info, foto : primariatulcea.ro, fb stefan.ilie.tulcea, fb George.Siscu.Deputat)

Alte Articole

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

13 iunie 2024

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, în timp ce se afla la pescuit pe malul brațului Sf. Gheorghe a dispărut în apele Dunării…

CISTESTE MAI MULT
Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

13 iunie 2024

Prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe teritoriul RBDD, stabilită pe o durată de 60 zile, este absolut necesară pentru a permite reproducerea naturală a resursei…

CISTESTE MAI MULT