Stiri din tulcea

Azi, în cadrul ”Săptămânii Protecției Civile”, s-au deschis porțile ISU „Delta” Tulcea

27 februarie 2023
Azi, în cadrul ”Săptămânii Protecției Civile”, s-au deschis porțile ISU „Delta” Tulcea

Azi, în cadrul ”Săptămânii Protecției Civile”, s-au deschis porțile ISU „Delta” Tulcea

Azi, 27 februarie, de la ora 10:00, porțile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, a Secției de Pompieri Măcin și a Stației de Pompieri Babadag, au fost deschise pentru vizitatorii curioși și la fel vor fi și mâine, 28 februarie, potrivit informațiilor transmise de ISU Delta Tulcea.

Vizitatorii vor putea vedea tehnica de intervenție, echipamentele pompierilor dar vor putea și încerca să stingă un ”incendiu”.

ISU Tl Sapt. Protectiei Civile 1

”Săptămâna Protecției Civile” a început sâmbătă, 25 februarie 2023, iar duminică, 26 februarie, inspectorii din cadrul Inspecției de prevenire și specialiștii din cadrul Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților (SPIRC) au fost prezenți atât în centrele comerciale, spațiile cu aglomerări mari dar și în lăcașurile de cult unde i-au informat pe locuitorii județului de cum trebuie să se comporte în cazul unui cutremur, cum trebuie să își pregătească locuința în cazul unui cutremur și ce trebuie să conțină un kit de supraviețuire pe care toți trebuie să îl avem în locuințe.

Miercuri, 1 martie, urmează să fie reluat programul „Miercurea Sirenelor”, iar dacă tot începe școala inspectorii din cadrul Inspecției de Prevenire și paramedicii SMURD vor merge în scoli pentru a-i informa pe copii cum să evite o situație de urgență, cum să se protejeze.

Tot în cadrul ”Săptămânii Protecției Civile”, joi, 02.03.2023, la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, se va desfășura ”Maratonul Resuscitării Junior”, cu participarea paramedicilor SMURD, medici, asistenți, studenți la medicină și voluntari formatori ai Fundației pentru SMURD.

(surse info, foto : comunicate de presă ISU Tulcea, fb isutulcea)