Stiri din tulcea

Azi este Ziua Mondială a Artei

15 aprilie 2021
Azi este Ziua Mondială a Artei

Azi este Ziua Mondială a Artei

Anual, la data de 15 aprilie, este celebrată Ziua Mondială a Artei, ca recunoștință față de contribuția oamenilor de artă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale, data fiind aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci, născut pe data de 15 aprilie 1452 (d. 2 mai 1519), considerat un simbol al liberei exprimări, un vizionar în lumea artelor, autor al celebrului citat : „În viaţă, frumuseţea dispare. În artă, nu”

Instituită la iniţiativa Asociaţiei Internaţionale a Artei, aceasta Zi a artei a fost marcată pentru prima dată în anul 2012.

În acest an, instituțiile de spectacole și muzeale din subordinea Ministerului Culturii sărbătoresc Ziua Mondială a Artei prin mai multe evenimente și activități, adaptate contextului pandemic în care ne aflăm, acțiunile având loc cu respectarea regulilor sanitare impuse de pandemie, fie cu public, fie online, în funcție de valoarea ratei de incidență a cazurilor de COVID-19.