Stiri din tulcea

Azi este pentru a 2-a oară : ultima zi de autorecenzare

27 mai 2022
Azi este pentru a 2-a oară : ultima zi de autorecenzare

Azi este pentru a 2-a oară : ultima zi de autorecenzare

Inițial, etapa de autorecenzare, ce s-a realizat pentru prima data în România în cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor, trebuia să se termine pe data de 15 mai, dar a fost prelungită cu două săptămâni, până azi, 27 mai, la miezul nopții (ora 00:00), motivația Institutului National de Statistică fiind interesul crescut al românilor pe ultima sută de metri.

Dovada că și acum, spre finalul etapei, mulți dintre noi ne-am grăbit să intrăm pe site-ul dedicat autorecenzării a fost blocajul din această dimineață.

Conform I.N.S., încă de săptămâna trecută s-a depășit rata de autorecenzare de 50% iar la începutul acestei săptămâni peste 10. milioane de chestionare au fost completate , aproape jumatate (46,6%) dintre acestea fiind completate online de către cetățeni.
Participarea la recensământ este obligatorie.

Dacă nu reușiți să vă autorecenzați nici azi, atunci veți primi acasă un recenzor, altfel riscați să fiți amendați.

Cei ce nu doresc să răspundă întrebărilor sau oferă date eronate riscă amenzi între 1.000 de lei și 3.000 de lei și până la 5.000 de lei, în caz de refuz.

Etapa recensământului cu interviuri la domiciliu, adică cea în care recenzorii vor ieși pe teren și cei vizați vor trebui să completeze chestionarele de față cu aceștia, este programată să înceapă marți, 31 mai și să se încheie într-o duminică, 17 iulie 2022.

Potrivit ultimelor informatii, judeţul nostru este la coada clasamentului în ceea ce privește numărul de chestionare completate online, mai exact Tulcea ocupă locul 35 pe ţară, din cele 41.

(surse info și foto : insse.ro, recensamantromania.ro, fb INSTATISTICA)