Azi e ziua rezultatelor iniţiale de la Evaluarea Națională

28 iunie 2023 | Educatie
Azi e ziua rezultatelor iniţiale de la Evaluarea Națională

Azi e ziua rezultatelor iniţiale de la Evaluarea Națională

Bacalaureatul continuă azi cu proba la alegere a profilului şi specializării, dar pentru elevii de clasa a VIII-a este o zi foarte importantă deoarece, în funcție de rezultatele afișate ( în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro) vor decide care sunt opțiunile pentru înscrierea la liceu.

Rezultatele de azi sunt cele inițiale, anterioare contestațiilor și  sunt afișate anonimizat, prin coduri individuale ce înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor,  respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale.

Codurile individuale au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută, aceea de Lb și Lit Română, în data de 19 iunie.

Tot azi, între orele 16.00 – 19.00, dar și mâine, 19 iunie, în intervalul orar 8.00 – 12.00, vor putea fi depuse contestaţiile, la alegere – la centrele de examen sau prin mijloace electronice.

„Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Documentele sunt semnate şi de părinţii/reprezentanţii legali ai candidaţilor minori”,
a precizat Ministerul Educaţiei.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate marti, 4 iulie.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, este media generală la Evaluarea Naţională calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute la fiecare probă.

La nivel județean, nu avem nici o medie de 10, potrivit listei candidaților ordonați descrescător după media obținută, primele 3 medii fiind 9,90, 9,87 și 9,85.

Ele au fost obținute de elevi de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ „ALEXANDRU CIUCURENCU” , ŞCOALA GIMNAZIALĂ „NIFON BĂLĂŞESCU” , LICEUL TEORETIC „GRIGORE MOISIL” și ŞCOALA GIMNAZIALĂ „ELENA DOAMNA” , media de 9,85 fiind obținută de 2 elevi.

(surse info, foto : edu.ro, fb edu.ro)

Alte Articole

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

17 iulie 2024

Printr-un ordin apărut la începutul acestei săptămâni, Ministerul Educației (ME) a stabilit o nouă metodologie de acordare a burselor, ce se va aplica din anul școlar 2024-2025 și care conține…

CISTESTE MAI MULT
Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

15 iulie 2024

Organizația Salvați Copiii România trage un nou semnal de alarmă legat de „copiii pierduți până la examene”, adică acei copii care nu au promovat sau care nici nu au ajuns…

CISTESTE MAI MULT