Stiri din tulcea

Azi de Ziua Națională va fi difuzat, în premieră, “Wild Danube” – documentarul realizat de Charlie Ottley în Delta Dunării

1 decembrie 2021
Azi de Ziua Națională va fi difuzat, în premieră, “Wild Danube” – documentarul realizat de Charlie Ottley în Delta Dunării

Azi de Ziua Națională va fi difuzat, în premieră, “Wild Danube” – documentarul realizat de Charlie Ottley în Delta Dunării

Documentarul „Wild Danube“, realizat de celebrul producător de televiziune de la BBC, Charlie Ottley, va fi difuzat chiar astăzi pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României. Premiera lungmetrajului a avut loc luni 29 noiembrie, la București. În cadrul evenimentului, Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării a primit o plachetă, pentru sprijinul acordat marelui jurnalist britanic în realizarea acestui documentar.
WhatsApp Image 2021 12 01 at 09.54.12 WhatsApp Image 2021 12 01 at 09.54.36
WhatsApp Image 2021 12 01 at 09.54.381 WhatsApp Image 2021 12 01 at 09.54.391
Charlie Ottley:

Aș vrea să-i mulțumesc lui Cătălin Țibuleac și Asociației Delta Dunării, care au fost cu adevărat esențiali în realizarea acestui film. Nu am fi putut face asta fără ei și ne-au sprijinit când am avut nevoie împotriva iernii grele și pe tot parcursul anului cu lucruri esențiale pentru deplasare. Aș vrea să-i mulțumesc lui Cătălin și să îi înmânez un premiu pentru tot ajutorul și serviciile aduse Deltei Dunării.

Cătălin Țibuleac:

Am fost onorați să ne alăturăm proiectului “Wild Danube”, realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley, care, evident, va reprezinta o oportunitate fantastică de a promova Delta Dunării în spațiul european și nu numai.
Charlie Ottley este un îndrăgostit iremediabil de România și, implicit, de Delta Dunării, fiind unul dintre cei mai buni promotori ai țării noastre în plan internațional. Documentarul, lansat într-un moment cu puternică încărcătură emoțională, Ziua Națională a României, dar și dispariția prematură a celui care a fost Ivan Patzachin, va arăta întregii lumi Delta Dunării, necosmetizată, cu bune și cu rele, exact așa cum este ea. Putem spune că documetarul “Wild Danube” se încadrează perfect în motto-ul ”Delta pentru oameni, oameni pentru Deltă” și sperăm să tragă un semnal de alarmă pentru autorități.
Îi dorim mult succes în continuare lui Charlie Ottley, mulțumim inimoasei sale echipe și tuturor celor care au contribuit la realizarea documentarului și îl asigurăm de întreaga noastră cooperare pentru proiectele sale viitoare.”

Asociaţia de Management al Destinaţiei Delta Dunării s-a implicat încă de la sfârşitul anului 2020, pentru a veni în sprijinul lui Charlie Ottley pentru realizarea documentarului „Wild Danube”.

WhatsApp Image 2021 11 30 at 15.58.361 WhatsApp Image 2021 11 30 at 15.58.36

WhatsApp Image 2021 11 30 at 15.58.37

Ne-am făcut drum pe cel mai crunt viscol, am sărbătorit împreună Paştele, am privit alături de el cum Delta renaşte primăvara, dar şi cum este asaltată de turişti vara, am pescuit şi am vizitat comunităţile deltaice şi i-am arătat problemele cu care se confruntă acestea,

a mai declarat Cătălin Ţibuleac, preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Delta Dunării.

“Wild Danube” va rula, în premieră, pe canalul de televiziune Digi 24, astăzi pe 01 Decembrie, de la ora 22.00.

Pe 1 februarie 2021, când codul portocaliu de ninsoare a închis drumurile și a format noiane de zăpadă, realizatorul de televiziune Charlie Ottley începea filmările pentru cel mai nou documentar al său, ”Wild Danube”, în județul Tulcea. El nu s-a speriat de vântul puternic și de nămeți, ba chiar a ieșit din mașină să curețe omătul de pe șosea, în timp ce mergea spre Jurilovca și la Cetatea Enisala.

charlie februarie

Pe lângă tradițiile și obiceiurile comunităților și etniilor din Delta Dunării, în documentarul lui Charlie Ottley este abordată și viața grea a pescarilor din Deltă, cu atât mai mult cu cât filmările au început iarna, când pescuitul se practică extrem de dificil, de multe ori la copcă, dacă apa îngheață.

Pentru cei care nu l-au văzut, iată trailerul final pentru noul nostru lungmetraj despre Delta Dunării: Wild Danube. A fost un an întreg de filmări și 15000 de focuri de cercetat, dar astăzi am terminat! Wild Danube va fi difuzat pe Digi24 și DigiLive la nivel internațional la ora 10 pm ora Europei de Est. Mulțumim tuturor prietenilor și susținătorilor noștri care au contribuit la transformarea acestui lucru în realitate!, 

scrie Charlie Ottley pe pagina sa de socializare