Stiri din tulcea

 Azi a fost lansat pontonul expozițional unde va putea fi admirată imaginea multiculturalității județului Tulcea

5 mai 2022
 Azi a fost lansat pontonul expozițional unde va putea fi admirată imaginea multiculturalității județului Tulcea

 Azi a fost lansat pontonul expozițional unde va putea fi admirată imaginea multiculturalității județului Tulcea

Turiștii, dar și tulcenii vor avea posibilitatea de a admira frumusețea tradițiilor locale de pe raza întregului județ în cadrul unei mini-expoziții realizate pe un ponton ce va fi ancorat în portul Tulcea.
Pontonul expozițional își propune să aducă în fața publicului vizitator imaginea multiculturalității care oferă identitate culturală spațiului nord-dobrogean, anunță printr-un comunicat de presă Consiliul Județean Tulcea.
Azi, 5 mai 2022,  a avut loc lansarea pontonului expozițional achiziționat în cadrul proiectului EFIGE, eveniment la care a participat, în calitate de reprezentant al instituției – lider de proiect, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni :
CJ Tl Lansare Ponton Efige M Huleni
„Mă simt onorat și mândru, totodată, să particip la evenimentul dedicat inaugurării pontonului expozițional, echipament special amenajat în cadrul proiectului „EFIGE – Ansamblu transfrontalier. Confluențe de patrimoniu la Dunăre 2SOFT/2.1/64” , investiție realizată prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020. Este o veste mai mult decât îmbucurătoare pentru tulceni și pentru mine, personal, întrucât consider că de acum județul nostru va avea un nou punct de întâlnire pentru pasionații de artă autohtonă sau ca loc inedit și autentic de explorare a patrimoniului cultural local.
Este ceea ce ne dorim cu toții și anume ca zona noastră, o adevărata poartă de intrare în Delta Dunării, să beneficieze de o promovare din ce în ce mai vizibilă. Vă felicit pentru reușită și aștept cu nerăbdare să văd rezultatele acestei investiții care ar trebui să aducă județului mai mulți iubitori de cultură și tradiții, din țară și de peste hotare. Mult succes în ceea ce v-ați propus, dragi colegi și colaboratori!“, 
a transmis, în cadrul evenimentului, vicepreședintele C.J. Tulcea, Mihai Huleni.
Implementarea proiectului ,,EFIGE – Ansamblu transfrontalier. Confluenţe de patrimoniu la Dunăre” 2SOFT/2.1/64 contribuie la diversificarea ofertei turistice locale şi regionale şi va sprijini conturarea unor tradiţii de promovare a patrimoniului cultural comun la graniţa trasată de cursul inferior al Dunării.
Proiectul se înscrie în Obiectivul tematic 3: Promovarea culturii locale și conservarea patrimoniului istoric, Prioritatea 2.1 – Promovarea și conservarea patrimoniului cultural și istoric, din cadrul Programul Operațional și își propune să valorizeze elementele de patrimoniu transfrontalier cu valoare perenă, identificate în Euro-regiunea „Dunărea de Jos”, printr-o abordare integratoare,
care se va materializa în colecția tradițiilor transfrontaliere, stabilită ca indicator specific în procesul de implementare.
Cererea de finanţare a fost elaborată şi depusă de către Consiliul Judeţean Tulcea – lider de proiect, în parteneriat cu: Comitetul Executiv al Consiliului Orăşenesc Izmail (Ucraina), Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării Tulcea (România) și Asociația de Dezvoltare Durabilă „Prut-Dunăre” Galați (România).
Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la data semnării contractului.
Obiectivul general al proiectului constă în promovarea potențialului cultural și antropogenic din Euro-regiunea „Dunărea de Jos” – Tulcea – Galați – Izmail, astfel încât oferta turistică a zonei să devină complexă și diversă, generând o creștere cuantificabilă a numărului de turiști până în anul 2023.
(sursă info și foto : comunicat C. J. Tulcea)