Stiri din tulcea

Azi a avut loc la Tulcea ceremonialul militar și religios prin care a fost marcată Ziua Veteranilor

29 aprilie 2022
Azi a avut loc la Tulcea ceremonialul militar și religios prin care a fost marcată Ziua Veteranilor

Azi a avut loc la Tulcea ceremonialul militar și religios prin care a fost marcată Ziua Veteranilor

Cu ocazia Zilei Naționale a Veteranilor de Război, la Tulcea a fost organizat azi, de la ora 12.00, un ceremonial militar și religios.
La eveniment a participat, pe lângă  prefectul Dan Munteanu și viceprimarul municipiului, George Șinghi, și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni :
CJ M Huleni Ziua Veterani
„Astăzi sărbătorim 120 de la momentul în care a fost Decretul Regal prin care cinstim Ziua Națională a Veteranilor de Război. Se spune că cine nu își cunoaște trecutul, cine nu își cinstește înaintașii, nu are niciun viitor. Veteranii de război, eroii neamului nostru, reprezintă unul dintre pilonii pe care această țară s-a clădit. Ei și-au lăsat propriile familii pentru a apăra marea familie, neamul românesc. Unii și-au dat viața, alții s-au întors cu probleme fizice, alții, spre norocul nostru, s-au întors teferi, iar noi, acum, le aducem prinosul de recunoștință. Se spune că de fiecare dată când un soldat se întoarce de la război, toată lumea se bucură. Așa ne bucurăm și noi cu toții, le dorim multă sănătate, le dorim să aibă grijă de ei și de noi. Pentru că acum trebuie să le mulțumim și să le întoarcem tot ceea ce au făcut pentru noi. Vă mulțumim din toată inima!“,
a transmis, în discursul său, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.

În fiecare an, pe data de 29 aprilie, când se sărbătorește Ziua Veteranilor de Război, militarii tulceni, dar și reprezentanți ai autoritățile administrației publice de la nivelul județului Tulcea participă la evenimentele menite să reamintească tuturor de actele de vitejie ale înaintașilor noștri.
Ziua Națională a Veteranilor de Război a fost  instituită în anul 2007 și  anul acesta se împlinesc 120 de ani de când Regele Carol I, prin Decret Regal, a instituit calitatea de „veteran de război” pentru foștii luptători participanți la Războiul de Independență din anii 1877-1878 (29 aprilie 1902).
(sursa info și foto : comunicat C.J. Tulcea)