Azi a avut loc deschiderea ediției 2023 a festivalului Kinodiseea, la Tulcea

6 noiembrie 2023 | Cultura
Azi a avut loc deschiderea ediției 2023 a festivalului Kinodiseea, la Tulcea

Azi a avut loc deschiderea ediției 2023 a festivalului Kinodiseea, la Tulcea

 

Conferința de presă organizată cu ocazia deschiderii ediției din acest an a Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr Kinodiseea a avut loc azi, 6 noiembrie, la Casa Avramide din municipiul Tulcea.

Kinodiseea la J Bart noiem 23

După cum au declarat organizatorii, la Tulcea are loc cel mai mare eveniment KINOdiseea: dacă în anii anteriori festivalul se desfășura pe maxim patru zile, în 2023 tulcenii se vor bucura de șapte zile de filme și ateliere de calitate pentru cei mici, a transmis, printr-un comunicat, Consiliul Județean Tulcea în calitate de cofinațator alături de Primăria Tulcea.

Kinodiseea la J Bart noiem 23 2

Pe lângă proiecțiile de filme și de desene animate, premiate și deosebit de interesante, la Tulcea vor veni și nume importante din industria filmului pentru atelierele și spectacolele care se vor ține la Teatrul Jean Bart și Casa Avramide, mai exact, ateliere de percuție, de magie, de educație audio-vizuală și picturi pe față, precum și spectacole de pantomimă, acestea fiind o parte din ingredientele unui eveniment de succes dedicat celor mici (și nu numai).

Kinodiseea la Avramide noiem 23

La conferința de deschidere a participat și administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, care a subliniat răspunsul pozitiv din partea comunității, cu săli pline de copii din tot județul :

CJ Tulcea Conf KinOdiseea 6 noiem 23

„Se pare că Asociației Metropolis i-a plăcut mult la Tulcea, astfel că revin în fiecare an cu acest festival deosebit, organizat special pentru publicul tânăr. Cred că la succesul evenimentului au contribuit atât buna colaborare a organizatorilor cu autoritățile locale, dar și răspunsul din partea comunității, sălile pline de copii din tot județul. Venind astăzi spre Casa Avramide, am văzut un număr mare de copii în fața Teatrului «Jean Bart»: iată că din prima zi acest festival se bucură de un mare interes din partea tinerilor tulceni. Cred că evenimentul adus la Tulcea de Metropolis este un câștig pentru ambele părți și că reușim, împreună, să le oferim celor mici câteva picături de educație, de cultură atât de necesare. Vă mulțumim pentru faptul că și dumneavoastră contribuiți la educația copiilor!
Închei lansând public o invitație către toți părinții să își ducă copiii (și către toți copiii să își ducă părinții) la teatru, pentru că aveți ce vedea în aceste zile!“,
a declarat, în cadrul evenimentului, Dumitru Mergeani.

KINOdiseea – Festivalul de film pentru publicul tânăr, se derulează până duminică, 12 noiembrie, iar programul complet este disponibil și pe site-ul nostru radiodelta.ro .

Sâmbătă, 11 noiembrie, la ora 17.00, la Teatrul Jean Bart va avea loc Gala finală a festivalului unde se va afla filmul câștigător.

Intrarea pentru public este liberă, în limita locurilor disponibile.

(surse info și foto : invitație de presă Asociația Metropolis, comunicat de presă CJ Tulcea, fb kinodiseea)

Alte Articole

Multispecies – o nouă expoziție la demisolul Casei Avramide din Tulcea

Multispecies – o nouă expoziție la demisolul Casei Avramide din Tulcea

16 iulie 2024

WASP Studios și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea ne invită la vernisajul expoziției Multispecies, o explorare a relației dintre natură, arte vizuale și ecologie. Deschiderea expoziției Multispecies,…

CISTESTE MAI MULT
Lansarea oficială a website-ului comemorativ G. F. Gasser, la Casa Avramide Tulcea

Lansarea oficială a website-ului comemorativ G. F. Gasser, la Casa Avramide Tulcea

8 iulie 2024

Website-ul comemorativ al artistului ce a deschis prima galerie de artă privată din România, Günther Forst Gasser, va fi lansat la Tulcea, potrivit celor declarate de fiica artistului, Greta Gasser.…

CISTESTE MAI MULT