Avram Iancu a început, azi, cursa înot pe Brațul Chilia

30 august 2022 | Sport
Avram Iancu a început, azi, cursa înot pe Brațul Chilia

Avram Iancu a început, azi, cursa înot pe Brațul Chilia

”Închei triada brațelor Deltei Dunării”, a anunțat sportivul Avram Iancu vorbind despre dorința de a străbate cei 111 km ai brațului Chilia, după ce, în urma cu 5 ani, în 2017 a înotat pe tot Brațul Sulina și în 2020 a parcurs înot și Brațul Sfântu Gheorghe.
Avram Iancu este primul și singurul (încă) înotător din lume care a înotat un fluviu, de la izvor și până la vărsare, fără costum de neopren. El a parcurs înot toată Dunărea, în 89 de zile, în anul 2017.

Avram Iancu cele 3 brate Delta
Cursa pe brațul Chilia a început în această dimineața iar motivele sunt multiple, după cum a mărturisit și sportivul.

Prima și cea mai importantă motivație este PLĂCEREA pură de a înota și mai este și dorința de a îmbrățișa ”măreața Dunăre la acest moment delicat”, când nivelul apei sale a atins un minim istoric.

În plus, peste 2 zile, va începe Quadrathlon Sulina, eveniment special pentru Avram Iancu, deoarece sportivul a contribuit la ”nașterea” acestei competiții ce constă în parcurgerea unui traseu în 4 feluri: înot, ciclism, alergare și caiac.

”Vă invit și pe voi să veniți cu mine în mod virtual în această aventură. Sunt convins că milioane de români (printre care mă aflu și eu) n-au avut șansa să ajungă în acest colț de basm al țării noastre.

Voi pune la dispoziție o aplicație care vă va da posibilitatea să urmăriți evoluția deplasării mele, totodată permite atașarea de fotografii interesante. Vom „cartografia” împreună locurile îndepărtate ale paradisului de apă, floră și faună a României, a locului unde Dunărea întâlnește Marea Neagră.

Voi înota exclusiv în apele teritoriale ale României, cât mai aproape de malul Românesc, iar la final voi întra pe Brațul Musura care se varsă în Golful Musura. De acolo ne îndreptăm către, mai vechea mea dragoste, Sulina”,

scrie Avram Iancu pe pagina sa de socializare.

Sulina Altfel, Quadrathlon 2022 va începe joi, 1 septembrie. Este vorba de cea de-a 4-a ediție a experienței Sulina Altfel (1-4 septembrie 2022) : o suită de evenimente de turism prietenos cu mediul în cadrul căruia, printre altele, cei interesați își pot testa fizicul la Quadrathlon.

”Îi felicit pe organizatori, Vanea Aniko Emese, Calin Ene, pe voluntari și pe toți cei implicați. Acum este momentul istoric pentru a mă întâlni cu organizatorii și participanții acestui eveniment fabulos. Este modul meu de apreciere pentru ei: să merg înot până acolo, completând astfel triada brațelor Dunărene ”,

a adăugat polisportivul Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care a devenit, în acest an, primul român care a traversat înot Canalul Bristol (ce desparte Anglia de Țara Galilor).

(surse info și foto : fb avramiancu, fb Sulina Altfel, Quadrathlon 2022)

Alte Articole

Primul Gravity Park pentru tinerii tulceni, inaugurat la final de săptămână

Primul Gravity Park pentru tinerii tulceni, inaugurat la final de săptămână

29 mai 2024

  Inaugurarea primului parc pentru sporturi urbane, dar și activități creative și relaxare, construit în municipiul Tulcea, GRAVITY PARK, va avea loc în acest final de săptămână, activitățile dedicate acestui…

CISTESTE MAI MULT
Karatiști din 7 județe și din R. Moldova, la Tulcea, pentru „The Little Samurai’s Challenge Cup” 2024

Karatiști din 7 județe și din R. Moldova, la Tulcea, pentru „The Little Samurai’s Challenge Cup” 2024

27 mai 2024

  La cea de-a III-a ediție a concursului „The Little Samurai's Challenge Cup", ce a avut loc sâmbătă, 25.05.2024, în sala de sport multifuncțională „Iulian Daniel Pohariu" Tulcea s-au înscris…

CISTESTE MAI MULT