Stiri din tulcea

Avertizare meteo: Vreme foarte rece, vânt și ploi în următoarele 3 zile

8 octombrie 2021
Avertizare meteo: Vreme foarte rece, vânt și ploi în următoarele 3 zile

Avertizare meteo: Vreme foarte rece, vânt și ploi în următoarele 3 zile

ANM a emis astăzi o informare meteo de vreme deosebit de rece cu precipitații moderate, avertizare valabilă pentru toată țara de astăzi și până duminică! 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte (la peste 1500 m), intensificări temporare ale vântului

Interval de valabilitate: 08 octombrie, ora 10 – 11 octombrie, ora 10

În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei!

Va ploua în jumătatea sudică a țării pe parcursul zilei de vineri (8 octombrie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie), iar sâmbătă și duminică (9 și 10 octombrie) mai ales în vest și sud-vest.

La munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp, iar izolat în Banat și Oltenia 30…35 l/mp.

Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și pe litoral, cu viteze de peste 60…70 km/h iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45…60 km/h.