Avertizare cod galben de vânt, dar și posibile ploi – în Dobrogea, până sâmbătă!

31 martie 2022 | Actualitate
Avertizare cod galben de vânt, dar și posibile ploi – în Dobrogea, până sâmbătă!

Avertizare cod galben de vânt, dar și posibile ploi – în Dobrogea, până sâmbătă!

ANM a emis o informare meteo de ploi, dar și o atenționare meteo cod galben de vânt, valabile de azi și până sâmbătă. Pentru Dobrogea, meteorologii precizează că se preconizează ploi moderate cantitativ și mai mult intensificări ale vântului:

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 31 martie, ora 12 – 2 aprilie, ora 21
Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării va ploua mai ales sub formă de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…40 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, joi (31 martie) în vestul și sud-estul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80 km/h.
      Vineri (1 aprilie) vremea va deveni instabilă, vor fi descărcări electrice, iar în regiunile sudice posibil și vijelii.

Notă: Începând de sâmbătă (2 aprilie), vremea se va răci treptat. Din dimineața zilei de duminică (3 aprilie), în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
galbenCOD GALBEN

Interval de valabilitate: 31 martie, ora 18 – 2 aprilie, ora 21
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate și intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, precum și în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50…70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Local în Banat și Maramureș cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp.
Temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

harta.svg

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT