Stiri din tulcea

Avertizare cod galben de vânt, dar și posibile ploi – în Dobrogea, până sâmbătă!

31 martie 2022
Avertizare cod galben de vânt, dar și posibile ploi – în Dobrogea, până sâmbătă!

Avertizare cod galben de vânt, dar și posibile ploi – în Dobrogea, până sâmbătă!

ANM a emis o informare meteo de ploi, dar și o atenționare meteo cod galben de vânt, valabile de azi și până sâmbătă. Pentru Dobrogea, meteorologii precizează că se preconizează ploi moderate cantitativ și mai mult intensificări ale vântului:

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 31 martie, ora 12 – 2 aprilie, ora 21
Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării va ploua mai ales sub formă de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…40 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, joi (31 martie) în vestul și sud-estul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80 km/h.
      Vineri (1 aprilie) vremea va deveni instabilă, vor fi descărcări electrice, iar în regiunile sudice posibil și vijelii.

Notă: Începând de sâmbătă (2 aprilie), vremea se va răci treptat. Din dimineața zilei de duminică (3 aprilie), în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
galbenCOD GALBEN

Interval de valabilitate: 31 martie, ora 18 – 2 aprilie, ora 21
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate și intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, precum și în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50…70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Local în Banat și Maramureș cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp.
Temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

harta.svg