Stiri din tulcea

Avertizare ANM: Vânt și vreme rece în toată țara

6 octombrie 2021
Avertizare ANM: Vânt și vreme rece în toată țara

Avertizare ANM: Vânt și vreme rece în toată țara

Se strică vremea începând de azi! Meteorologii eu emis două avertizări de vânt puternic valabile pentru mare parte din țară!

Potrivit unei prime informări, între 6 octombrie, ora 12:00 și 8 octombrie, ora 10:00, sunt așteptate intensificări ale vântului în sudul, estul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, iar local în Banat și sudul Transilvaniei, peste 55 – 60 km/h.

Vineri și sâmbătă (8 și 9 octombrie) vremea va deveni deosebit de rece, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde îndeosebi jumătatea de sud a țării, iar la munte, în general la altitudini de peste 1500 de metri, vor fi precipitații mixte.

avertizare anm vreme rece

De altfel, temperaturile devin din ce în ce mai reci, ploile vor fi frecvente și minimele se vor apropia de zero grade Celsius, anunțau meteorologii încă de la începutul săptămânii.

Prognoza meteo pentru Dobrogea pentru următoarele două săptămâni de la ANM: Vremea răcoroasă va caracteriza cea mai mare parte a intervalului de referinţă, astfel că, în medie, vor fi temperaturi maxime de 15…18 grade şi minime de 8-11 grade. În perioada 8 – 10 octombrie vremea va fi chiar rece pentru prima decadă de octombrie, cu un ecart mediu al valorilor diurne de 12-14 grade şi al celor nocturne de 6-9 grade. O uşoară încălzire este estimată pentru finalul intervalului de referinţă. Regimul pluviometric va fi în continuare deficitar, doar în jurul datei de 8 octombrie fiind o probabilitate mai mare pentru ploi pe arii extinse.