Stiri din tulcea

Avem un vicecampion mondial la karate kyokushin

21 noiembrie 2023
Avem un vicecampion mondial la karate kyokushin

Avem un vicecampion mondial la karate kyokushin

La Campionatul Mondial KWF de karate kyokushin ce a avut loc zilele trecute în Olanda, sportivul tulcean Vlad Uncu s-a clasat pe locul 2 mondial, la proba de kumite, la categoria Under 21 masculin, – 90 kg, după 3 meciuri, pierzand în finală în urma unei accidentări la mâna dreaptă, conform unui comunicat de presă Nippon Budo Sport Romania, primit la redacție.

Nippon Budo Sport vicecampion mondial Olanda noiem 23

Competiția a ajuns în acest an la ediția a IV -a, s-a desfășurat în perioada 16 – 18.11.2023 în Arnehm, Olanda și a fost destinată juniorilor si seniorilor – kata și kumite.

Potrivit antrenorului celor 4 sportivi tulceni care au participat la campionat, Sensei Nicolaie Pănuță, a fost o competiție puternică, bine organizată, cu sportivi foarte bine pregătiți, dar datorită faptului că s-a întins pe parcursul a 3 zile, a fost foarte obositor pentru sportivi, antrenori dar și arbitrii și „probabil din acest motiv au fost unele decizii cu semnul întrebării”.

În total au fost peste 700 de sportivi înscriși din 36 de țări, din 4 continente, dintre care 14 au fost în lotul din România, din care au făcut parte și cei 4 sportivi legitimați la Nippon Budo Sport și Palatul Copiilor Tulcea.

Nippon Budo Sport campionat mondial Olanda noiem 23

Țara noastră s-a clasat pe locul 8 la nivel mondial, cu 3 medalii de aur, 4 medalii de argint și 2 de bronz.

Ceilalți sportivi tulceni, Albert Pănuță, Irina Gheorghiță și Delia Covring au pierdut din primul tur al competiției la decizie, la proba de kumite iar la proba de kata, Irina Gheorghiță s-a clasat pe locul 6 și Albert Pănuță pe locul 7, demonstrând că „se pot măsura cu oricine, chiar și cu sportivi din țări cu multa tradiție”.

Acesta este ultimul concurs din anul competițional 2023, un an foarte greu dar și cu multe rezultate pe măsură, după cum a menționat președintele clubului tulcean Nippon Budo Sport, Nicolaie Pănuță, care a ținut să mulțumească părinților spoprtivilor tulceni „pentru tot sprijinul oferit necondiționat”, ei fiind cei care au susținut material deplasarea la Campionatul Mondial KWF de karate kyokushin din Olanda.

(sursă info și foto : comunicat de presă Nippon Budo Sport)