Autobuz electric ultramodern, testat pe străzile din municipiul Tulcea

9 decembrie 2021 | Actualitate
Autobuz electric ultramodern, testat pe străzile din municipiul Tulcea

Autobuz electric ultramodern, testat pe străzile din municipiul Tulcea

Reprezentații producătorului turc de autobuze Anadolu Automobil Rom, lider de piaţă în România pe segmentul de autobuze electrice, au prezentat ieri la Tulcea unul dintre autobuzele electrice cu care are de gând să participe la licitația pentru 20 de autobuze electrice, ce va fi deschisă de Primăria Tulcea până la sfârșitul acestei luni.

Am participat astăzi la o prezentare și la un tur de test al unui furnizor de autobuze electrice. Am discutat cu producătorul despre autonomia și fiabilitatea acestor vehicule, despre comportamentul lor în exploatare, în situațiile zilnice. Astfel, autonomia reală în cele mai vitrege condiții depășește 220 km, traseul maxim parcurs de un autobuz în Tulcea fiind de 150km. Autobuzele vor fi încărcate în timpul nopții în depou, existând posibilitatea de încărcare rapidă în stațiile capăt de linie.
Ca experiență a cetățeanului, aceste autobuze nu diferă major față de cele clasice, însă silențiozitatea, emisiile 0 de noxe și costul redus de funcționare per kilometru sunt avantajele de neegalat ale unui astfel de vehicul modern.
Primăria Tulcea are în desfășurare în perioada imediat următoare o licitație pentru achiziția a 20 de autobuze electrice de 10m lungime.
Le urăm succes tuturor participanților la licitație.
Un alt lot de 10 autobuze cu lungimea de 10m, 10 stații lente de încărcare și 3 stații de încărcare rapidă a fost atribuit printr-o licitație organizată de Ministerul Dezvoltării.
Primăria Tulcea are de asemenea în plan extinderea rețelei de stații de încărcare rapidă pentru automobile, precum și un proiect de înființare al unui parc fotovoltaic pentru asigurarea parțială a consumurilor din domeniul public.
a declarat ieri viceprimarul George Șinghi.

„Utilizarea mijloacelor nepoluante, extinderea rețelelor de stații de încărcare pentru autovehicule, asigurarea, cel puțin parțială, a consumurilor publice din energiile regenerabile, sunt priorități ale municipiului Tulcea”, a declarat și primarul Ștefan Ilie.

Viceprimarul George Șinghi a precizat pentru Radio Delta că până la sfârșitul acestei luni vor urca în SEAP documentația pentru atribuirea proiectului. Acesta are două componente: cea pentru autobuzele electrice și stațiile de încărcare și componenta de infrastructură cu reabilitarea mai multor străzi, stații de autobuz și a depoului de la STP Tulcea.

Proiectul „Modernizarea parcului auto de transport călători din municipiul Tulcea” are o valoare de 98.217.383,15 lei cu TVA. Acesta este realizat prin intermediul ITI Delta Dunării.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare, în aer liber şi text care spune „SAVE YOUR ENERGY”

Ar putea fi o imagine cu maşină

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, maşină şi drum

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare şi interior

Alte Articole

Rezerve de apă oferite șoferilor de camioane din zona PTF Isaccea

Rezerve de apă oferite șoferilor de camioane din zona PTF Isaccea

12 iulie 2024

În condițiile în care, pentru zona continentașă a Dobrogei Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Portocaliu cu val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat, voluntarii…

CISTESTE MAI MULT
Urmează alte zile de caniculă – fii pregătit !

Urmează alte zile de caniculă – fii pregătit !

12 iulie 2024

În contextul în care canicula nu ne va părăsi așa de repede iar prognozele anunță chiar noi creșteri ale temperaturilor maxime, este important să fim pregătiți și cum chiar pentru…

CISTESTE MAI MULT