Stiri din tulcea

AUTISMUL nu e o boală, nu trebuie să luptăm cu el

17 noiembrie 2023
AUTISMUL nu e o boală, nu trebuie să luptăm cu el

AUTISMUL nu e o boală, nu trebuie să luptăm cu el

Proiectul „Nu lupta cu autismul, lucrează cu el”, implementat de Asociația Psihologilor Antreprenori cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Tulcea, a ajuns la final iar un aspect important pe care ar trebui să îl reținem cu toții este că AUTISMUL nu este o boală, nu trebuie să luptăm cu el, este suficient să fim alături de copiii cu TSA, să-i înțelegem și să încercăm să clădim împreună cu ei (CUNOȘTINȚE, ABILITĂȚI, DEPRINDERI), potrivit celor publicate pe pagina proiectului.

Prin urmare, nu trebuie să uităm că copiii cu autism nu sunt bolnavi și nu trebuie tratați ca și cum ar fi. Autismul este un spectru și nu vom întâlni niciodată un copil cu autism la fel ca altul și NU, nu trebuie să-i adaptăm la lumea noastră, ci doar să-îi ajutăm să ne înțeleagă și poate să ne ierte, că noi „normalii” uneori nu putem trece de etichete și uneori nu observăm, puritatea, inocența și câte au ei de oferit.

Asoc Psiho Antreprenori proiect Nu luota cu autismul noiem 23 2

Concret, proiectul a însemnat 15 ateliere și o excursie în care copiii cu autism au demonstrat încă o dată cât pot fi de minunați, „au socializat, au creat, s-au jucat și mai presus de toate au fost fericiți”, altfel spus, acest proiect „a unit inimi”.

Asoc Psiho Antreprenori proiect Nu luota cu autismul noiem 23 3

Gazda evenimentului de finalizare a proiectului „Nu lupta cu autismul, lucrează cu el” a fost Casa Avramide Tulcea iar atelierele din cadrul proiectului s au desfășurat în perioada 1 august -1 noiembrie 2023 la Casa de Cultură a Sindicatelor Tulcea.

(surse info, foto : fb Proiect „Nu Lupta cu Autismul Lucrează cu El”, fb psihologmilos)