Stiri din tulcea

Audiențe gratuite acordate de Avocatul Poporului în această lună – la Tulcea, pe data de 11 mai

5 mai 2023
Audiențe gratuite acordate de Avocatul Poporului în această lună – la Tulcea, pe data de 11 mai

Audiențe gratuite acordate de Avocatul Poporului în această lună – la Tulcea, pe data de 11 mai

Reprezentanții instituției Avocatul Poporului Biroul Teritorial Constanța, vor fi prezenți în Tulcea săptămâna viitoare, pentru a acorda GRATUIT audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții, conform comunicatului de presă transmis de Prefectura Tulcea.

Mai exact, activitatea se va desfășura joi, 11 mai 2023, la sediul instituției Prefectului Tulcea, începând cu ora 9.00.

Instituţia Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice.

Tulcenii interesați sunt rugați să se programeze telefonic (0241 550 544), iar pentru operativitate, cei ce se prezintă în audiență trebuie să aibă cererea/ petiția din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă şi documente justificative, în copie, inclusiv dovada că s-au adresat în ultimul an unei autorități publice ( primării, prefectură, casa de pensii, inspectorate, DGASPC, sau orice alte instituții care implica autoritatea statului.) și nu au primit răspuns sau rezolvarea problemei cu care se confruntă este tergiversată nejustificat.

În comunicatul remis redacției de instituția Avocatul Poporului Biroul Teritorial Constanța se menționează că în cazul în care nu pot ajunge în ziua programată, persoanele interesate se pot adresa instituției citate la același număr de telefon ( 0241550544) sau în scris, prin poșta electronică la adresa de email avpconstanta@avp.ro sau prin Poșta Română la adresa din mun. Constanța, B-dul Ferdinand nr.7 bis, județ Constanța.

Petiţiile adresate instituţiei Avocatul Poporului trebuie să se facă în scris şi să indice numele şi domiciliul persoanei fizice lezate în drepturile şi libertăţile acesteia, drepturile şi libertăţile încălcate, precum şi autoritatea administrativă ori funcţionarul public în cauză.
Petiţionarul trebuie să dovedească întârzierea sau refuzul administraţiei publice de a soluţiona legal petiţia.

(sursă info, foto : comunicat de presă Avocatul Poporului Constanța, avp.ro)