Au început primele lucrări pe șantierul viitorului Gravity Park din zona Ciuperca

31 martie 2023 | Actualitate
Au început primele lucrări pe șantierul viitorului Gravity Park din zona Ciuperca

Au început primele lucrări pe șantierul viitorului Gravity Park din zona Ciuperca

Primele lucrări de sistematizare a zonei în care se va construi Parcul Gravity sunt în derulare și vor fi urmate de consolidarea terenului, cu ziduri de sprijin și sisteme de degajare a apelor pluviale, după cum a anunțat primarul municipiului, Ștefan Ilie, după vizita de ieri la șantierul din zona Ciuperca.

Prim Tl Santier Gravity Park la inceput prim mart 23
Parcul, cu o suprafață de aproximativ 6.000 mp, va avea zone de skate, pump track, zone de joacă, de odihnă și de evenimente și expoziții temporare.

Prim Tl Santier Gravity Park schema 30 mart 23

Zona de skate este destinată pentru o activitate sportivă și recreativă în aer liber, atât pentru adulți, cât și pentru copii de toate vârstele. Ea va fi amenajată cu rampe speciale și un flat bar pentru skateboarding, role, și biciclete. Zidul de sprijin adiacent spațiului pentru skating va fi destinat desfășurării activităților artistice creative (grafitti, pictură, etc).

Zona pump track reprezintă un traseu pentru bicicletă ce se va achiziționa uzinat și va avea structura independentă, amplasată direct pe sol. Terenul din jurul pump-trackului va fi sistematizat după curbura traseului și se va taluza perimetral, pentru siguranța utilizatorilor și pentru direcționarea apelor pluviale.

Zona de odihnă, poziționată în sudul amplasamentului, va fi dotată cu hamace verticale din ratan, fotolii bean bags și iluminată cu ajutorul ghirlandelor cu becuri. Fotoliile exterioare tip bean-bag vor fi amplasate în zona aferenta spațiului de odihnă și loisir, și vor avea tapițerie din strat PVC impermeabil, rezistent la uzură, și umplutură din polistiren. Hamacele exterioare din ratan vor fi montate cu prinderi metalice de arborii existenți, acolo unde rezistenta mecanică a acestora permite.

În zona de joacă vor fi diverse echipamente recreative și pentru practicarea sportului în aer liber. Echipamentele folosite în zona de joacă sunt: Gibbonswing L, Spider Cage M, Pyramid climber, Tic Tac Cube M, Wallholla 7m Basic, Perete de Escaladă.
Spațiul de joacă pentru copii va fi amplasat pe o platforma de beton armat, cu strat de uzură din tartan de 4 cm, o membrana cauciucată moale, aplicata prin turnare. Tartanul va proteja utilizatorii împotriva eventualelor accidentări.

Valoarea totală a lucrărilor este de aproape 4.5 milioane de lei.

(sursă info și foto : fb stefan.ilie.tulcea)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT